Gigantosaurus: Dino Kart

Gigantosaurus: Dino Kart
Gigantosaurus: Dino Kart

Eerst en vooral mijn excuses. Deze game was beter gereviewd door iemand met kinderen. Want eerlijk is eerlijk, ik heb deze game net rond gespeeld op een 4 uurtjes tijd. Hoe snel dat dat kan? Wel…

Gigantisch klein

Gigantosaurus is een kinderreeks op Disney+ en deze heeft, net zoals veel andere kinderreeksen er voor en waarschijnlijk er na, ook al een eigen game gekregen met de titel “Gigantosaurus: the game”. Daarmee kon je spannende avonturen beleven met je favoriete personages en nu kun je in deze nieuwe game dus ook een lekker potje gaan racen. Leuke zet van uitgever Outright Games en ontwikkelaar 3DClouds? Nou…

Zodra je de game opstart heb je verschillende keuzes om aan mee te doen. Je kunt aparte races doen, split screen racen en je storten in een heus Avontuur. Vooral het Avontuur is interessant want hier krijg je een klein verhaaltje met de stemmen van de personages in verwerkt. Je kies een personage en scheuren maar! Door maar liefst 15 tracks in… slechts 3 verschillende cups. Elke cup bestaat dus uit 5 tracks die je meevoeren door prehistorisch landschap. Het lijkt wat weinig maar niettemin! Je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen, mocht je het voor jezelf wat moeilijker willen maken. Uiteraard zijn deze niveaus: makkelijk, gemiddeld en natuurlijk ook moeilijk! Wil je deze game op alle 6 niveaus uitspelen, dan kom je toch al snel aan 4 tot 6 uur spelen. Afhankelijk van hoe goed je bent natuurlijk.

Gigantisch door de bocht

Deze game is een beetje Mario Kart in het Gigantosaurus universum. Zodra je de race begint kun je, door op de juiste timing gas te geven, een directe boost krijgen. Het geeft je een directe voorsprong op de rest. Natuurlijk heb je dan ook de blokken waardoor je voorwerpen krijgt om naar hartenlust op elkaar af te vuren. Helaas is het dan weer niet mogelijk om de voorwerpen achter je te laten, ze hebben jammer genoeg maar 1 vaste richting per voorwerp. Natuurlijk zijn er dan ook schansen te vinden waarmee je je snelheid behoorlijk kan opdrijven. Rij er overheen en je krijgt weer een aantal meter voorsprong op de rest! En ook is er de drift optie. Hoe langer je drift, hoe meer snelheid je maakt tot de drift op is.

Er zijn ook obstakels te vinden op de weg. De gebruikelijke lava erupties, de hot springs die kunnen uitbarsten of de gezellige Gigantosaurus die even over het scherm komt heen denderen. Tenslotte heb je dan nog de geheime wegen die je een stuk weg laten afsnijden om (alweer) een mooie voorsprong te bereiken.

Grafisch ziet het er mooi, leuk en vrolijk uit. Het geluid is echter een beetje achterwege gelaten. De reacties van de personages zijn tot het absolute minimum beperkt en ook de muziek hoor je nauwelijks op de achtergrond waardoor je enkel het geluid van de ronddraaiende wielen hebt. En die klinken exact zoals de houten wielen die je hoort zonder motorgeluid. Verder is er ook geen online modus, dus mocht je enig kind zijn, dan heb je eigenlijk niets aan de split screen modus.

Conclusie

Ik heb meer tijd gestoken in deze review te schrijven dan het spel daadwerkelijk te spelen. Zegt dat iets over de makkelijkheid? De gameplay? Of ben ik doodgewoon niet het juiste doelpubliek die het wel tof vind om met een dinosaurus een paar rondjes te rijden door een kleurrijk landschap? Er is een personage dat rondrijdt met een vliegzeil en even had ik de hoop om eventueel een soort Diddy Kong Racing modus te zien waarbij je kunt vliegen en varen. Het had alleszins de rekbaarheid van deze game gegeven. Leuk voor de kinderen als ze al fan waren van de serie? Zeker en vast. Iets voor de liefhebbers in het genre? Niet écht.

Good

  • Ziet er leuk uit
  • Voor kinderen
  • Dino's!

Bad

  • Te weinig content
  • Voor kinderen
6

Aardig

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password