Gigantamax-en in Pokémon Sword en Shield

The Pokémon Company International heeft vandaag bijzonderheden bekendgemaakt over het fenomeen Gigantamax in de langverwachte videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Onlangs ontdekte Pokémon en bijzonderheden over de Galar Pokémon League zijn eveneens bekendgemaakt. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen op 15 november 2019 exclusief gelanceerd worden voor het Nintendo Switch-systeem.

Gigantamax Pokémon
Het eerder ontdekte fenomeen Dynamax-en kan alleen in bepaalde gebieden van de regio Galar optreden. Terwijl Dynamax-en een fenomeen blijkt te zijn dat de Pokémon in Galar gemeen hebben, is er ontdekt dat er ook nog een speciaal fenomeen is dat bekendstaat als Gigantamax-en. Gigantamax Pokémon worden niet alleen groter, ook hun verschijning verandert. Daarnaast kan elke Gigantamax Pokémon gebruikmaken van een unieke aanval die G-Max Move heet. Elke specifieke soort Gigantamax Pokémon heeft een eigen G-Max Move, en gewone Dynamax Pokémon kunnen G-Max Moves helemaal niet gebruiken. Alleen bepaalde soorten Pokémon kunnen Gigantamax-en. En zelfs bij deze soorten kunnen alleen zeldzame exemplaren Gigantamax-en. De meerderheid van Pokémon behoudt zijn gebruikelijke uiterlijk wanneer ze Dynamax-en. Twee soorten Pokémon waarvan vandaag bekend is geworden dat ze Gigantamax-en eigenschappen bezitten zijn Drednaw en Corviknight.


Gigantamax Drednaw
Type: Water/Rock
Hoogte: 24 m +
Gewicht: onbekend
Vaardigheden: Strong Jaw / Shell Armor

Dankzij de kracht van Gigantamax-en kan Drednaw op zijn achterpoten staan en tweevoetig worden. Vanuit stand kan hij zich op vijandige Pokémon storten en hen met zijn enorme lichaam verpletteren. Drednaw houdt normaal gesproken zijn nek binnen in zijn schild. Maar wanneer hij aanvalt, kan hij zijn nek heel snel uitrekken. Zijn kaken zijn ongelooflijk sterk en kunnen met gemak kolossale metalen torens doorbijten. Met de gecombineerde kracht van zijn kaken en nek kan Drednaw in één beweging een gat in een rotsgebergte maken. Aanvallen van het type Water die door Gigantamax Drednaw worden uitgevoerd, veranderen in G-Max Stonesurge. G-Max Stonesurge berokkent een tegenstander niet alleen schade, maar werpt scherpe rotsen rondom de tegenstander. Hierdoor lopen Pokémon die het strijdtoneel betreden letsel op.

Gigantamax Corviknight
Type: Flying/Steel
Hoogte: 14 m +
Gewicht: onbekend
Vaardigheden: Pressure/Unnerve

Corviknight gebruikt zijn gigantische vleugels voor het opvangen van door de energie van Gigantamax opgewekte opwaartse luchtstromen, zodat hij tijdens gevechten in de lucht kan zweven. Het pantser op zijn lichaam is verstevigd, waardoor aanvallen van Pokémon op de grond nauwelijks effect hebben. Door de energie van Gigantamax komt het vleugelpantser van Corviknight los en verandert het in mesvogels die zelfstandig kunnen vliegen. Aanvallen van het type Flying die door Gigantamax Corviknight worden uitgevoerd, veranderen in G-Max Wind Rage, dat alle effecten van aanvallen Reflect, Light Screen, Spikes en Electric Terrain onschadelijk maakt die door tegenstanders worden ingezet.

Onlangs ontdekte Pokémon in de regio Galar
Alcremie
Categorie: Cream Pokémon
Type: Fairy
Hoogte: 0,3 m
Gewicht: 0,5 kg
Vaardigheden: Sweet Veil

Alcremie kan slagroom maken. Hoe blijer Alcremie zich voelt, hoe voller de slagroom wordt. Desserts met deze room zijn zonder enige uitzondering heerlijk. Veel patissiers willen daarom een Alcremie als partner. Wanneer hij door een Alcremie aangevallen wordt, gooit hij met zijn zoet geurende room om ze af te leiden of tijdelijk te verblinden. Hierdoor krijgt hij tijd om te ontsnappen.

Gigantamax Alcremie
Type: Fairy
Hoogte: 30 m +
Gewicht: onbekend
Vaardigheden: Sweet Veil

De room die uit zijn lichaam stroomt, wordt hard wanneer hij geraakt of getroffen wordt. Hoe krachtiger de inslag is, hoe harder hij wordt. Hierdoor is Alcremie uitstekend bestand tegen fysieke aanvallen. Bovendien zijn de besversieringen op het lichaam van Alcremie zo hard als diamant. Naar verluidt laten de meeste aanvallen dan ook nog geen krasje achter. Alcremie lanceert hoogcalorische roomprojectielen om zich heen waarmee hij zijn tegenstanders aanvalt. Elke Pokémon die deze room aanraakt, wordt één brok energie en euforie maar raakt tegelijkertijd in een toestand van complete verwarring. Aanvallen van het type Fairy die door Gigantamax Alcremie worden uitgevoerd veranderen in G-Max Finale dat alle Pokémon geneest aan de zijde van Alcremie en berokkent tegelijkertijd schade aan een tegenstander.

Yamper
Categorie: Puppy Pokémon
Type: Electric
Hoogte: 0,3 m
Gewicht: 13,5 kg
Vaardigheden: Ball Fetch

Yamper wordt aangetrokken door dingen die snel bewegen. Hij kan mensen en Pokémon achtervolgen of zelfs voertuigen. Hij heeft een orgaan in zijn lichaam dat geactiveerd wordt wanneer Yamper rondrent. Yamper kan zijn opgewekte energie niet opslaan. Je kunt hem daarom ook vaak zien rondrennen met knetterende elektrische vonken om zich heen. De Ability van Yamper, Ball Fetch, is een nieuwe Ability die opduikt als de Trainer een Poké Ball gooit naar een wilde Pokémon, maar hem niet kan vangen. Zolang Yamper geen item vasthoudt, vangt hij de eerste Poké Ball waarmee geen Pokémon gevangen kon worden, ongeacht het type Poké Ball.

Rolycoly
Categorie: Coal Pokémon
Type: Rock
Hoogte: 0,3 m
Gewicht: 12,0 kg
Vaardigheden: Steam Engine / Heatproof

Het rode oog van Rolycoly kan donkere plaatsen verlichten. Hij gebruikt het koolbrokje op zijn lichaam als stuur om zich een weg te banen door kolenmijnen en grotten. Het blijkt dat hij zich zelfs over ruw terrein soepeltjes kan voortbewegen. Tot ongeveer honderd jaar geleden had ieder huishouden in de regio Galar een Rolycoly. De gezinnen gebruikten de kool die van zijn lichaam viel om te koken en hun woningen te verwarmen. De Ability van Rolycoly, Steam Engine, is een nieuwe Ability waarbij de Speed-statistieken omhoog gaan als hij tijdens een gevecht getroffen wordt door een aanval van het type Fire of Water.

Duraludon
Categorie: Alloy Pokémon
Type: Steel/Dragon
Hoogte: 1,8 m
Gewicht: 40,0 kg
Vaardigheden: Light Metal / Heavy Metal

Duraludon leven in grotten en bergachtige gebieden. Hun beide armen verschillen lichtjes van elkaar qua vorm. Hiermee schuren ze rotsoppervlakken af voor voedsel. Zijn lichaam bestaat uit een ongelooflijk duurzaam metaal, maar het is wel verbazingwekkend licht, dus kunnen Duraludon zich ondanks hun verschijning vrij gemakkelijk bewegen. Zijn lichaam is echter gevoelig voor corrosie en roest daardoor gemakkelijk. Ze delen hun leefgebied met Tyranitar. Je ziet deze twee Pokémon vaak met elkaar vechten in de bergen in de regio Galar.

De Pokémon League in de regio Galar
In de regio Galar vormen Pokémon-gevechten een belangrijke vorm van vermaak. De Pokémon League van de regio omvat toernooien om de volgende kampioen te bepalen. Om kans te maken op deelname aan dit toernooi, moet je je bovendien meten met je rivalen en de Gym Leaders van de regio uitdagen.

De Gym Challenge doet het Pokémon-gevecht alle eer aan. Deelnemende Trainers proberen alle acht Gym Badges te verzamelen. En alleen Pokémon Trainers die gesteund worden door bepaalde mensen zoals Gym Leaders, kunnen deelnemen. Tijdens de Gym Challenge draagt elke uitdager voor de gelegenheid een speciaal uniform. Trainers kunnen de combinatie van drie cijfers op hun eigen uniform zelf kiezen.

Eenmaal per jaar wordt er in de regio Galar een reeks Pokémon-gevechten gehouden die bekend staan als de Champion Cup. De Champion Cup is het toernooi waarin bepaald wordt wie de regerend kampioen uit mag dagen. Uitstekende Trainers uit de regio, zoals Trainers die met succes de Gym Challenge voltooien, mogen aan het Champion Cup-toernooi deelnemen. De Champion Cup-gevechten worden bovendien op televisie uitgezonden in de regio Galar en worden door iedereen bekeken.

Bewoners in de regio Galar
Leon
Leon is de sterkste Trainer in de regio Galar en won het Championship in zijn allereerste Gym Challenge, zonder ook maar één enkel gevecht te verliezen. Tot op de dag van vandaag blijft zijn succesreeks voortduren, en zijn formidabele talent voor Pokémon-gevechten is echt ongekend. Bij zijn talloze overwinningen wordt hij geassisteerd door zijn partner Charizard, en hij staat erom bekend dat hij tijdens gevechten alles geeft, wie zijn tegenstander ook is. Met deze vechtstijl heeft hij de harten van de bewoners van Galar gewonnen.

Chairman Rose
Chairman Rose is de voorzitter van de Galar Pokémon League en directeur van een grote handelsonderneming. Hij heeft de Galar Pokémon League wereldberoemd gemaakt door Gym-gevechten met het fenomeen Dynamax-en in te voeren. Voorzitter Rose was ook de eerste die Leon voor de Gym Challenge ondersteunde.

Oleana
Oleana is de assistente van Chairman Rose en staat bekend om haar rustige en beheerste persoonlijkheid. Ze is bovendien onderdirecteur van het bedrijf van Chairman Rose en feitelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.

Bea
Bea is een meester in Galar-karate, waarvan ze de eeuwenoude tradities en technieken in ere houdt. Bea staat bekend om haar onverstoorbaarheid en toont slechts zelden haar emoties. Daarnaast is ze expert in Pokémon van het type Fighting. Haar vechtstijl blijkt uiterst precies te zijn, zelfs wanneer ze in het nauw wordt gedreven.

Allister
Allister is een talentvolle Trainer van Pokémon van het type Ghost. Al op jonge leeftijd heeft hij de functie van Gym Leader van het type Ghost op zich genomen. Hij is uiterst verlegen en angstig en hij bedekt zijn gezicht altijd met een masker wanneer er andere mensen in de buurt zijn. Allister verschijnt zelden in het openbaar en blijkt de meeste tijd door te brengen bij ruïnes of op begraafplaatsen.

Bepaalde steden in de regio Galar hebben verschillende gyms waar Trainers de strijd aan kunnen gaan. Dit is afhankelijk van het spel dat zij spelen: Pokémon Sword of Pokémon Shield! In Pokémon Sword moeten zij het opnemen tegen Bea, en in Pokémon Shield kunnen zij hun vaardigheden testen tegen Allister.

Pokémon Sword en Pokémon Shield Dual Pack SteelBook® Edition

Als speciale bonus bij de aankoop van het 2-pack ontvang je twee codes (één per spel) waarmee je speciale items kunt bemachtigen die Dynamax Crystals genoemd worden. Door de Dynamax Crystals in het Wilde Land te gebruiken, kunnen Trainers het opnemen tegen Dynamax Larvitar en Dynamax Jangmo-o. Dit zijn Pokémon die je normaal gesproken later in het spel aantreft in speciale Max Raid-gevechten. Tijdens de normale gameplay verschijnt Larvitar niet in Pokémon Sword en Jangmo-o niet in Pokémon Shield. Voor beide versies geldt echter dat je ze door middel van deze Dynamax Crystals kunt vangen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password