Gepantserde vliegtuigen arriveren in Crossout en markeren het begin van de factieoorlog.

Gaijin Entertainment kondigt de release aan van de Sky Raiders update voor de post-apocalyptische online actiegame Crossout. Deze is gewijd aan gepantserde vliegende voertuigen, die spelers op dezelfde manier kunnen bouwen en besturen in de strijd als gepantserde grondvoertuigen. Tegelijkertijd werd het gelijknamige seizoen van de strijdpas met 75 beloningsniveaus – in-game middelen, cosmetische items en voertuigonderdelen – gelanceerd. De Faction War is ook van start gegaan in Crossout. Het is een evenement dat wekenlang duurt en spelers waardevolle prijzen biedt als ze een van de partijen in het conflict steunen.

Er zijn veel nieuwe voertuigonderdelen aan Crossout toegevoegd die spelers kunnen gebruiken om zelf te vliegen of om het anderen niet te laten doen. Met verschillende modellen propellers en een breed scala aan structurele onderdelen kun je de meest bizarre varianten van post-apocalyptische vliegmachines bouwen – variërend van piepkleine exemplaren die vertrouwen op snelheid tot zware monsters met ongelooflijke vuurkracht. Tot de nieuwe bewapeningstypen behoort bijvoorbeeld een mijnenlegmachine “B12 Dove”. Het is een beetje lastig om te gebruiken: als je vanaf lage hoogte aanvalt, ontploffen de bommen met een vertraging, maar als je ze vanaf grote hoogte laat vallen, ontploffen ze meteen bij de inslag en met een kwart meer schade. Het ZA-4 Zvezdopad luchtafweerkanon is ook het vermelden waard, omdat de granaten zo zijn ontworpen dat ze exploderen als ze in de buurt van het doel vliegen en het raken met granaatscherven.

Er zijn vier nieuwe kaarten gemaakt, speciaal voor de gevechten met gepantserde vliegtuigen.

“Air Harbor” is het voormalige wetenschapscomplex van de Waderkvarn Corporation op de dam bij Red Rocks. De map heeft aan elke kant overdekte gebieden voor de veiligheid van grondvoertuigen en uitgebreide omgevingen voor verticale gameplay.

“Wolf Outpost” is een voormalige Stratofort Components-fabriek met gieterijen waar ooit onderdelen voor militaire vliegtuigen werden gemaakt. Met behulp van de grote voorraad materialen en faciliteiten die hier na Crossout bewaard zijn gebleven, konden de Steppe Wolves de productie van propellers en rompen voor gepantserde vliegtuigen weer opstarten.

“Sanctuary” is het hol van het Syndicaat, waar de opstandigheid van de natuur wordt afgewisseld met echte cyberpunk. De kaart is zo gemodelleerd dat zelfs als je grondvoertuig is uitgerust met een grof wapen, de speler de mogelijkheid heeft om te ontwijken en in de lucht te schieten.

“Gate of the Valley” is een woestijnkloof met tunnels waar je tijdelijk dekking kunt zoeken tegen het vuur van vijandelijke vliegende voertuigen. Er zijn ook luchtschepen op de kaart, waardoor spelers niet lang op één plek kunnen blijven zweven.

Om deel te nemen aan de factieoorlog moeten spelers actief lid worden van een van de deelnemende facties: Scavengers of Steppenwolves – aan de kant van de Brotherhood, Lunatics of Firestarters – aan de kant van het Kaganaat. Het evenement bestaat uit vijf fases, die elk een week duren, en de successen van de ene of de andere partij zullen van invloed zijn op de uiteindelijke beloning voor spelers.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password