GeForce RTX 4080 GPU nu verkrijgbaar en geeft creators ‘In de NVIDIA Studio’ een enorme performance boost

Content creators kunnen nu een immense prestatieboost tot 1,6x ervaren ten opzichte van de GeForce RTX 3080 Ti met de onlangs uitgebrachte GeForce RTX 4080 GPU. NVIDIA GPU’s kunnen creators veel voordeel opleveren, zoals deze week te zien is In de NVIDIA Studio met de getalenteerde filmmaker Casey Faris.

Filmmaker Casey Faris en het team van Release the Hounds! Studio gebruikten RTX GPU’s om hun korte, sci-fi geïnspireerde film Tuesday on Earth te maken. Met de kracht van zijn RTX GPU kon Faris sneller monteren, de color-grading versnellen en special effects van Hollywood-kaliber implementeren in DaVinci Resolve.

Met de release van de GeForce RTX 4080 GPU en zijn derde generatie RT Cores, vierde generatie Tensor Cores, achtste generatie dubbele AV1 encoders en 16GB geheugen, kunnen creators en kunstenaars hun creatieve mogelijkheden uitbreiden en enorme verbeteringen ervaren:

  • DLSS 3, nu beschikbaar in de NVIDIA Omniverse-beta, verhoogt de frames per seconde drastisch en verbetert de vloeiendheid in de viewport, waardoor 3D-kunstenaars naadlozer in 3D kunnen werken.
    • Unity en Unreal Engine 5 zullen binnenkort updates uitbrengen om DLSS 3 te ondersteunen.
  • De nieuwe AV1-encoder versnelt creatieve workflows voor video en live streaming met 40% hogere coderingsefficiëntie, waardoor hogere resoluties en scherpere beeldkwaliteit mogelijk worden.
    • AV1 is al geïntegreerd in OBS Studio, DaVinci Resolve en Adobe Premiere Pro (via de Voukoder plug-in).
  • Dankzij de nieuwe dubbele encoders kunnen video-editors via GeForce Experience en OBS Studio tot 8K-resolutie met 60 FPS in realtime vastleggen en de video exporttijden bijna halveren.
    • Top video apps, Adobe Premiere Pro (via de Voukoder plug-in), Jianying Pro (China’s meest gebruikte video editing-app), Blackmagic Design’s DaVinci Resolve en MAGIX Vegas Pro hebben onlangs allemaal dual-encoder ondersteuning toegevoegd.
  • Vierde generatie Tensor Cores drijven de GeForce RTX 40-series GPU aan om 2x betere prestaties te leveren dan vorige generaties, waardoor snellere state of the art AI-technologieën worden aangeboden en creators gemakkelijk geavanceerde effecten kunnen toepassen, efficiënter kunnen brainstormen en vervelende, repetitieve taken uit hun creatieve workflow kunnen verwijderen.

En dat is nog niet alles – de November Studio Driver is vandaag te downloaden en verbetert bestaande creatieve app functies, vermindert het repetitieve en versnelt creatieve taken.

Voor meer informatie over de nieuwe GeForce RTX 4080 GPU, bekijk deze productzoeker voor beschikbaarheid in de winkel en bezoek GeForce.com voor meer informatie. Bekijk ook de volledige In de NVIDIA Studio blogpost van deze week, samen met aanvullende middelen, om meer te weten te komen over Casey Faris en waarom hij denkt dat “NVIDIA de voor de hand liggende keuze is” voor creators.

 

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password