GeForce RTX 40-series GPU’s brengen nieuwe Broadcastervoordelen en ‘In de NVIDIA Studio’ met livestreamer Nilson1489

Deze week tonen we in de NVIDIA Studio opvallende nieuwe uitzendvoordelen en belichten we autodidactische livestreamer Nilson1489 – die zijn livestreams verbetert met behulp van AI en zijn GeForce RTX 4090 Desktop GPU.

GeForce RTX 40-series GPU’s bieden broadcasters nieuwe functies en technologie om hun livestreams te verbeteren:

  • AV1-streaming is nu geïntegreerd in Discord, waardoor het delen van schermen voor gebruikers met hardware die geschikt is voor AV1-decodering drastisch wordt verbeterd – of het nu gaat om livestreaming, online lessen of virtuele hangouts met vrienden – met scherpe, heldere beeldkwaliteit tot 4K-resolutie en 60 frames per seconde, zelfs voor mensen met een langzamere internetverbinding.
  • De achtste generatie NVIDIA-video-encoder ondersteunt AV1, zodat livestreams lijken alsof de bandbreedte met 40% is verhoogd – een flinke boost in beeldkwaliteit – in populaire broadcast-apps zoals OBS Studio.
  • De nieuwste 1.4 update voor NVIDIA Broadcast brengt nieuwe effecten Eye Contact en Vignette voor broadcasters om de kwaliteit van hun livestreams te verbeteren voor hun kijkers.

Livestreamer Nilson1489 heeft de vruchten geplukt van deze nieuwe broadcastfuncties. Hij streamt voornamelijk in OBS Studio, waar zijn nieuwe AV1 encoder en GeForce RTX 4090 GPU automatisch de bandbreedte en videokwaliteit verhogen, wat zorgt voor een betere visuele livestreamingkwaliteit over de hele linie en efficiëntere workflows.

Ook nieuw deze week: NVIDIA Studio werkt samen met de getalenteerde 3D-kunstenaar Robin Snijders, alias Warbb, om de Warbb World Challenge te presenteren. 3D-kunstenaars worden uitgenodigd om een traditioneel saaie ruimte te transformeren in een buitengewone scène met behulp van door Warbb geleverde assets. De hoofdprijs van de Warbb World Challenge: een MSI Creator Z16P Studio Laptop uitgerust met een NVIDIA RTX 3080 Ti GPU.

Meer details over hoe je kunt meedoen vind je in de In the NVIDIA Studio blogpost van deze week, met bijgevoegde aanvullende assets en meer informatie over Broadcast om dieper in te gaan op al deze coole nieuwe functies.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password