Geen video capture meer voor Fortnite op Nintendo Switch

Een recente update van Fortnite heeft er voor gezorgd dat spelers op de Nintendo Switch tijdens het spelen van de game geen gebruik meer kunnen maken van video capture. Spelers op de Switch kunnen dus geen gameplay video’s meer opnemen en delen. Dat was nochtans de enige manier (los van externe capture cards) om hun Fortnite avonturen voor de eeuwigheid vast te leggen en te delen met de wereld, aangezien de Switch-versie de replay feature niet ondersteunt die wel in andere versies van de game zit.

Aanvankelijk dachten spelers op de Switch dat het om een bug kon gaan, aangezien het verwijderen van video capture niet vermeld stond in de patch notes. Epic Games heeft inmiddels echter laten weten dat het een bewuste keuze was om video capture uit te schakelen voor de Switch. Op de Switch zijn er namelijk heel wat crash reports die te maken hebben met een gebrek aan RAM dat beschikbaar is. Video capture uitschakelen zou RAM besparen en dus een oplossing bieden.

Een kwestie van performance dus, maar heel wat spelers melden dat ze nooit problemen hebben met crashes en dat voor hen dus gewoon een feature wordt weggenomen. Epic overweegt dan ook om video capture weer mogelijk te maken, maar dan als een optie die spelers zelf kunnen inschakelen.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password