Gears of War Ultimate Edition

Gears of War Ultimate Edition
Gears of War Ultimate Edition

Gears of War: Ultimate Edition, is een remaster van het origineel uit 2006. Deze game veranderde hoe wij third-person games speelden en bracht ons cover based gameplay. Nu Negen jaar na de originele release kunnen we deze game opnieuw spelen met verbeterde graphics. Hoe goed dit meesterwerk anno 2015 nog is kan je in deze review lezen.

Gears of war: Ultimate Edition is de originele gears of war uit 2006 in een nieuw jasje gestoken. Het verhaal blijft hetzelfde, maar voor wie hier niet bekend mee is overloop ik kort het verhaal even. Gears of War ( vanaf nu GoW) speelt zich af in een post-apocalyptische wereld op de planeet Sera. In deze wereld voeren de Locust – die ondergronds leven – oorlog tegen de mensheid , die zoals je zelf wel weet natuurlijk bovengronds leeft. Jij bent Marcus Fenix en jij moet samen met je kompanen dit even gaan oplossen. Hoewel de meeste ondertussen het verhaal wel kennen, word het erg interessant gebracht en blijft het leuk om de campaign te spelen voor zowel nieuwkomers als oude fans.

Hoewel GoW reeds negen jaar oud is blijft de gameplay erg modern aanvoelen. In deze game kan je bijna overal wel cover vinden om achter te duiken om zo de vijand vanuit cover af te maken, en dit werkt na zoveel jaar nog steeds erg goed en is nog net zo leuk zoals bij de oorspronkelijke release op Xbox 360. De gameplay is nog grotendeels hetzelfde gebleven, al heeft men er wel aan gesleuteld zodat het allemaal net iets vlotter speelt. Op Xbox 360 kon het soms wel eens voorvallen dat je achter je cover bleef hangen wanneer je hierover wou springen. Dit is gelukkig opgelost in de Ultimate Edition, en dit zul je dus ook nooit meer voorhebben. Een welkome verbetering. Gow bevat trouwens ook net zoals op Xbox 360 een co-op mode, iets wat de laatste jaren vaak over het hoofd word gezien. GoW is geweldig om zowel in online als offline co-op te spelen. Want het is natuurlijk veel leuker om met vrienden de campaign te doorlopen.

Helaas is de artificiële intelligentie niet ge-update. Zo zal het meermaals voorvallen dat wanneer jij op een vijand aan het schieten bent, een teamgenoot van je gewoonweg vrolijk voor je komt staan. Waardoor je hem afmaakt en niet je vijand. Handig toch? Een ander probleem is dat je teamgenoten soms als kippen zonder kop rondlopen naar de vijand toe om vervolgens natuurlijk te worden neergeschoten, waarna het aan jou is om deze te gaan reviven. Al loop je dan ook het risico om zelf wat kogels op te vangen met je gezicht. Je kan gelukkig ook kiezen om ze te negeren en rustig alle Locust af te maken, waardoor je teamgenoten zelf wel weer gaan rechtstaan. Al heb je hierdoor natuurlijk wat meer werk om alle vijanden af te maken, en meer risico om zelf te sterven. Ook de Locust zijn duidelijk niet slimmer geworden in al die jaren. Het gebeurt namelijk regelmatig dat ze soms absoluut niet weten wat doen. Zo valt het voor dat ze gewoon open en bloot je blijven aanstaren en jij een free-kill krijgt. Hoewel dit natuurlijk erg handig is, is dat toch niet de bedoeling. Ook gebeurt het dat de Locust verkeerd lopen, waarna jij even heel het gebied kan gaan uitkammen om deze te vinden en af te maken, want voor alle vijanden dood zijn kan jij gewoonweg niet verder raken in het level. Gelukkig zijn de Locust niet altijd achterlijk, want hoewel jij denkt veilig in cover te zitten zullen ze maar al te vaak een poging ondernemen om je te flanken of langs achter aan te vallen. Dus je zult zeker je ogen moeten openhouden, want je bent nooit helemaal veilig voor de vijand.

Op grafisch vlak ziet der game er veel beter uit dan het origineel. GoW was één van de trendsetters van de 50 tinten bruin en grijs zoals in de vorige console generatie lang populair was. Deze remaster heeft veel meel kleur dan het origineel, en ziet er bijgevolg veel levendiger uit. Zo is het gras deze keer echt groen, wat meteen ook harder opvalt in deze vernietigde wereld. Ook de architectuur van de gebouwen is onder handen genomen, en hier en daar volledig opnieuw gemaakt, waardoor alle gebieden indrukwekkender zijn dan ooit. Ook de actie is prachtig weergegeven en spat van het scherm in 1080P met 60fps waardoor deze remaster een lust is voor het oog.

De game omvat natuurlijk meer dan enkel een campaing mode. Ook de volledige online ervaring uit het origineel keert weer terug in deze nieuwe versie. Alle bekende maps (met een totaal van 19 maps) en game-modes zijn weer can de partij, en zijn nog net zo leuk om te spelen zoals dat reeds negen jaar geleden het geval was. Dit is goed nieuws natuurlijk voor wie destijds erg genoten heeft van de multiplayer. Deze kan je dus net zoals vroeger met volle plezier herbeleven, en deze keer met de ge-upgrade graphics. Wanneer je even pauze wil nemen van de campaign kan je jezelf hier nog veel uren in gaan verliezen. Maar dat is nog niet alles, want GoW: Ultimate Edition is het meest complete pakket van de eerste Gow ooit. Deze game bevat namelijk ook alle extra levels die eerder exclusief waren voor de pc-versie, dus wie GoW enkel op console heeft gespeeld kan enkele nieuwe levels ontdekken. Ook kan je nu Gears of War comics books vrijspelen door in de campaign levels cogs te verzamelen. Alle Cogs unlocken namelijk één strippagina, waardoor je nog extra word aangemoedigt om alle cogs te vinden.

Conclusie:

Gears of War Ultimate Edition is een erg geslaagde remaster van het origineel uit 2006. Negen jaar na de originele release blijft de game een meesterwerk dat de moeite waard is om te spelen. Of je nu vooral de campaign speelt of liever online tegen andere spelers vecht, de game zal je gegarandeerd uren plezier opleveren.

Review exemplaar werd ons aangeboden door: playdigital4all.com

Good

  • Sterke gameplay
  • Grafisch sterk verbeterd
  • Co-op

Bad

  • De AI is niet erg slim
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password