Gamescom 2023: Sand Land

Het is geen geheim dat er wat anime liefhebbers rondlopen op de redactie. Vanaf de eerste trailer van Sand Land waren enkele redactie leden, of toch vooral Niels, al helemaal enthousiast. Hoe kan het ook anders, een game gebaseerd op een obscure manga van Akira Toriyama (de mangaka van Dragon Ball), die er zo prachtig uit ziet? Hier in het Westen is er weinig gekend over Sand Land, maar daar zal zeker en vast verandering in gaan komen dankzij deze game. Wij hebben alvast een korte demo sessie gehad, en zijn overtuigd van de game!

De demo begint alvast door ons midden in de actie te smijten. We moeten in een kleine jeep een groot monster zien te ontwijken in een scène die weggelopen lijkt uit Crash Bandicoot. Deze scène was grotendeels scripted, dus veel vrijheid was er niet, maar eenmaal je wist te ontsnappen werd je losgelaten in een grote open wereld vol met characters waar je mee kan praten en uiteraard heel wat quests en side-quests via kan krijgen. De manga staat vooral bekend om zijn unieke voertuigen, en deze zijn uiteraard ook te vinden in deze game. En maar goed, want de grote open wereld is het best te verkennen met een van de vele voertuigen. Je kan ook zelf voertuigen samenstellen, upgraden en je basis in de woestuin uitbreiden om zo meer mensen te lokken en zo weer meer mogelijkheden vrij te spelen.

Natuurlijk is de woestijn niet zonder zijn gevaren, en al snel komen we onze eerste echte vijanden tegen. In deze action JRPG spelen gevechten zich af in real-time en kan je gebruik maken van verschillende soorten aanvallen en skills die Beelzebub kan gebruiken. Een korte demo op de vloer van Gamescom is echter veel te kort om te ondervinden of deze game op lange termijn ook zo interessant blijft als die eerste paar minuten dat wij er mee aan de slag konden. We kijken hoe dan ook uit naar de game!
Vorige: Robocop: Rogue City Overzicht Volgende: Sonic Superstars

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password