Gamescom 2023: Little Nightmares III

Little Nightmares is ondertussen een van meest geliefde reeksen als het op alternatieve horror games aan komt. Tuurlijk, er zijn voldoende goede survival horror games die je vanuit een First Person viewpoint de horrors laten meemaken, maar slechts weinig games laten je je letterlijk zo klein en kwetsbaar voelen als Little Nightmares. Ook de achterliggende lore, die zelden duidelijk wordt prijsgegeven en meer open is voor interpretatie, is steeds enorm interessant. Waar we in de vorige games (en spin-offs waaronder ook een strip verhaal) nog speelden met het herkenbare personage in de gele regenjas, spelen we in deze game met 2 volledig nieuwe personages. Tijdens de Bandai Namco Keynote kregen wij een exclusieve eerste live demo van de pre-alpha build.

Het derde deel speelt zich ook af in een heel andere setting, maar het is wel al snel duidelijk dat dit een Little Nightmares game is met dezelfde sfeer en cameraplaatsing waardoor je steeds maar een klein stukje van je omgeving in beeld hebt, niet wetend wat er in het verschiet ligt. De demo speelde zich af in Necropolis, in een zonovergoten woestijn (wat onmiddellijk een heel verschil is met de meestal duistere locaties uit de vorige games). Ooit was dit een levendige metropolis vol leven, tot de komst van een mysterieuze monster baby die de stad in een mum van tijd omtoverde tot een barre woestenij en iedereen in steen heeft veranderd. Onze nieuwe protagonisten, Low en Alone, laten alvast hun nieuwe voorwerpen en skills zien tijdens de demo. Deze keer heb je dus meer mogelijkheden om te interageren met je omgeving en bepaalde kleinere vijanden. Zo gebruikt een van de twee een moersleutel om muren stuk te slaan of kan er deuren mee open krijgen, terwijl de andere met pijl-en-boog touwen kan stuk schieten en zelfs kleinere vijanden neerhalen.

Dat de game gericht is op co-op werd ook zeer duidelijk tijdens een van deze gevechten, waar eerst de vijand neergeschoten moest worden door de speler met pijl-en-boog om daarna de andere speler de genadeslag te laten geven met de moersleutel. Ik kreeg onmiddellijk flashbacks naar It Takes Two, waar de insteek ook co-op play was. In tegenstelling tot die game waar je ook in split-screen samen kon spelen vanaf één toestel, is dat met Little Nightmares III niet het geval. Je kan enkel co-op spelen via het internet. Indien je toch alleen speelt zal de AI de rol van de andere speler over nemen. Wat wel interessant is, ja kan met één copy van de game iemand anders mee uitnodigen via Game Share, waardoor de kans veel groter is dat je iemand mee op sleeptouw kunt nemen door de nieuwe dystopische werelden.
Vorige: Jumanji: Wild Adventures Overzicht Volgende: Mortal Kombat 1

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password