Gamescom 2023: EPOS

Dit jaar hebben we het weer even kort over BrainAdapt gehad, iets waar we vorig jaar meer in detail over gegaan zijn samen met Troels Rasmussen, product portfolio manager bij EPOS (je kan dat interview hier lezen). Ditmaal gaf Troels ons ook wat updates over hun onderzoeken in het BrainAdapt programma. De focus ligt deze keer op de impact van een gebruiker wanneer deze aan het dual- of multitasken is. Dankzij hun headsets en andere audioapparaten trachten ze om de gebruiker meer gefocust te houden en minder moe te zijn op het eind van een lange dag in een luide omgeving. Volgens hun nieuwe studie is er een korte delay tussen het horen van een geluid en het processen er van in de hersenen. We gaan binnenkort een online sessie mogen bijwonen waar ze dieper ingaan op deze materie.

Verder hebben we het ook even gehad over hun nieuwe XBOX gelicenseerde producten die de strenge testen van Microsoft gepasseerd zijn en zo het officiële gamma mogen betreden. Hier kregen we de nieuwe H3 en H6PRO te zien, die dankzij hun zwarte en groene kleuren duidelijk aantoonden dat ze in het XBOX gamma thuis horen. Waar de H3 een closed acoustic headset is (met een prijskaartje van 99€) is de H6PRO een open accoustic (met een prijskaartje van 197€). Het grote verschil is hier dat je een meer natuurlijk geluid verkrijgt. Het is ook een volledig analoog product en komt met een 1.2m kabel voor de gamers die op consoles spelen zodat je geen ellenlange kabel aan je controller moet bevestigen, en voor de PC-gamers is er een 2.5m kabel voorzien. Zoals voorgaande headsets zijn ook deze voorzien van stevige en flexible headbands en verwisselbare earpads. Ook keert de afneembare boom mic terug in dit design. Ook al hebben we deze keer niet kunnen luisteren naar de kwaliteit, vermoeden we nu al dat het zeker in dezelfde lijn gaat liggen als hun voorgaande producten.
Vorige: Test Drive Unlimited: Solar Crown Overzicht Volgende: PDP

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password