Gamescom 2023: Blasphemous 2

Het moest natuurlijk lukken dat Niels net door de eerste Blasphemous game was geraakt, dus hij wilde absoluut gaan kijken wat het tweede deel te bieden heeft. Is het meer van hetzelfde, zijn er heel wat nieuwe aanpassingen gedaan om het spel niet slechts als een uitbreiding te doen aanvoelen. En belangrijker nog, heeft het spel zijn ziel onderweg ook weten te bewaren, want Blasphemous was een redelijk speciaal spel als het aankwam op zijn lore, waar het meeste zijn inspiratie haalt uit Spaanse cultuur (voornamelijk Andalucia) en de rooms-katholieke iconografie wat zich uitte in zeer iconische figuren en bazen.

En jawel hoor, Blasphemous 2 ademt exact dezelfde sfeer uit als zijn voorganger en voelt als de natuurlijke progressie die de reeks nog een lange tijd kan volhouden. Alles ziet er in dit vervolg heel wat crisper uit en speelt een stuk vlotter en vloeiender. Ook heeft de “Penitent One”, het personage waar wij mee spelen, ditmaal een heel arsenaal aan nieuwe wapens en mechanics gekregen terwijl oude mechanics zoals aan muren hangen verbeterd zijn en meer mogelijkheden bieden. Ook zijn de menu’s veranderd en zien er veel duidelijker uit en is het veel gemakkelijker om snel je magie en andere zaken te wisselen. Zo zien we een vervolg dus graag komen!
Vorige: Ad Infinitum Overzicht Volgende: Jumanji: Wild Adventures

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password