Gamescom 2022: Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake

Hij is terug! De komische vierkante spons en de rest van de gekke bende uit Bikini Bottom, met een volledig nieuwe 3D platformer. We zijn zo blij om de terugkeer te zien na de leuke, maar zeker niet perfecte, remaster van SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated. Vermoedelijk deed de game het goed genoeg om een volledig nieuwe game te verantwoorden en dat is hetgeen we ook in de vorm van een eerste demo konden spelen.

Niels’s first impressions: A blast through the ages

De demo plaatste ons in een van de verschillende settings die de game gaat aanbieden, namelijk het Wilde Westen. Dit is echter een van de vele settings, waaronder ook de oertijd, een Halloween en zelfs karate thema. Het leuke hieraan is dat alle personages volledig in thema gekleed zijn en geregeld ook speciale vaardigheden hebben afhankelijk van de setting. Als we terugkijken naar de problemen van SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, dan is een er van dat de wereld niet zo groot en levendig voelde. Wel, dat is in ieder geval hier niet te merken. Er is heel wat te zien en te doen, de levels zijn zeer groot en je kan heel uitgestrekte gebieden verkennen met heel wat erin om te doen. Ook het besturen van Spongebob verliep heel soepel en de combat was gemakkelijk om in te komen. Het is natuurlijk een spel dat vooral naar kinderen gericht is, dus heel erg moeilijk voelde het spel ook niet aan. Wel zag ik tal van referenties naar de verschillende afleveringen, wat ik zeker kan waarderen en menig Spongebob fans samen met mij. Het ziet er naar uit dat Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake een zeer leuke 3D platformer gaat worden die zeker het checken waard is!
Vorige: Destroy all Humans! 2 – Reprobed Overzicht Volgende: Alone in the Dark
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password