Gamescom 2022: Park Beyond

Iedereen kent Rollercoaster Tycoon of een van de andere Tycoon en pretpark simulators wel, al was het maar als kind dat je vooral de parkbezoekers het leven zuur maakte. Toen we de kleurrijke stand van Park Beyond zagen, konden we ons ook niet bedwingen en moesten we de speelbare demo wel eens uittesten.

Niels’s first impressions: Going beyond

De meeste pretpark simulators droppen je in een park en je kan beginnen met voorgebouwde attracties te plaatsen die je soms wat kan tweaken, maar veel verder dan dat gaat het meestal niet. Niet in deze game! In de demo krijgen we eerst een droomsequentie, waar lachwekkend de fourth wall doorbroken wordt en ze er zelf mee spotten, waarin jij als nieuwe visionair attracties moet uitwerken. Zoals het bij een droomsequentie meestal gaat, word je wakker en ga je naar je tafel met tekeningen. Je vouwt een van je ontwerpen tot een vliegertje en gooit deze naar buiten waarna je tutorial begint. De bedoeling is om, terwijl je een deel controls leert, een eerste achtbaan te maken die je telkens achter je vlieger aan laat gaan totdat je achtbaan het pretpark bereikt. Je bouwt eigenlijk vanuit je appartementsgebouw door een deel van de stad uit en leert in verschillende hoogtes te bouwen, je mag er een kanon tussen plaatsen en kan door een berg heen bouwen. Al snel merk je dat dit dus niet je standaard tycoon game is, en creativiteit vooral vooraan staat. Eenmaal je rollercoaster klaar is, kan je in first-person view meerijden op je attractie. De demo laat maar een fractie zien van wat er in de game mogelijk is, maar wat het toonde liet ons toch al wat potentieel zien.
Vorige: Alone in the Dark Overzicht Volgende: Astronite
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password