Gamescom 2022: Moo Lander

Moo Lander trok onze aandacht door de trailer op een heel groot scherm te spelen, en de kleurrijke wereld en gameplay zag er aantrekkelijk uit. Al snel kwam een van de developers een babbeltje met ons maken en het was vrij duidelijk dat hij enorm gepassioneerd was voor zijn project. Oh, en hij hield ook enorm van puns. De game zit trouwens ook vol cow puns, zoals “mootiplayer” voor multiplayer en de developer probeerde op elk moment een pun toe te voegen, zoals het moment dat hij over de “mooveset” sprak. Soms was hij de jokes wat aan het uitmelken, maar zijn enthousiasme was wel aanstekelijk, waardoor we absoluut de demo eens wilden proberen.

Niels’s first impressions: Mootroidvenia

Alweer een game met metroidvania invloeden dus, maar ditmaal wel eentje die probeerde om wat unieker uit de hoek te komen. Om te beginnen speel je met een ruimteschip, dus je vliegt rond in plaats van met een character rond te lopen. Je begint met een gewone ranged aanval maar al snel kom je er achter dat je ook andere wapens kan unlocken zoals een zwaard waardoor je een heel andere manier van spelen krijgt. Je stijgt ook in level, je kan je upgrades verder upgraden, de omgevingen scannen voor extra lore en meer. Door wat RPG elementen te verwerken in de game bouwen ze ook wat variatie in de manier waarop je kan spelen en moedigt het spel je ook aan om veel te experimenteren dankzij de verschillende zwaktes en sterktes van de vijanden. Tegen het advies van de developer in heb ik toch op de moeilijkste graad gespeeld en haalde ik het einde van de demo zonder al te veel moeite, maar het was wel een toffe ervaring. De multiplayer mode heb ik niet kunnen spelen, maar wel in de trailer gezien en het leek er vooral op dat het daar om een collectie mini-games ging.
Vorige: You Suck at Parking Overzicht Volgende: Super Catboy
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password