Gamescom 2022: EPOS

Toen we de vraag kregen of we een interview wilden afleggen met de product portfolio manager bij EPOS, Troels Rasmussen, over de toekomst van EPOS en hun nieuwe producten, twijfelden we uiteraard niet. EPOS heeft de laatste tijd vrij degelijke hardware op de markt gebracht en is een sterke speler als je op zoek bent naar audio producten zoals gaming headsets.

EPOS BrainAdapt

Het eerste waar Troels het over wilde hebben is de technologie waar ze enorm trots op zijn, en dat is BrainAdapt. We hebben heel wat zintuigen, waarvan we de meeste kunnen uitzetten om ons meer te focussen op andere zoals het sluiten van onze ogen om ons meer te concentreren op de geluiden rondom ons. Maar ons gehoor is het moeilijkste om te regelen, zeker als er veel signalen tegelijk binnenkomen. Denk maar aan het zitten in een drukke ruimte terwijl je probeert te luisteren naar de persoon die tegenover je zit. Hierdoor ga je je harder moeten focussen en zal je op het eind van een lange dag veel vermoeider zijn. Dankzij passieve noise reduction wordt je brein minder zwaar belast en zou je je beter kunnen focussen waardoor je ook veel meer zou kunnen onthouden. Denk daar vooral aan Teams calls die je voert in een druk kantoor, waar je je focus op die meeting wil houden en je volledige aandacht daar ook vereist wordt zonder dat je nog een hoop achtergrond geluid moet proberen te negeren.

Hoe ze dit juist bereiken, heeft vooral te maken met het design en de pasvorm van hun producten. Ongeacht de vorm van een hoofd, sluiten de toestellen zo nauw mogelijk aan zonder oncomfortabel te zitten. Er wordt ook met hoogwaardig materiaal gebruikt en zo goed als alle onderdelen die eventueel zouden kunnen stuk of verloren gaan zijn apart verkrijgbaar waardoor je ook met een duurzaam product zit, wat zeker goed voor de natuur is.

GSX 1000 2nd edition external sound card

De eerste van de nieuwe producten die we besproken hebben, is deze externe geluidskaart met 7.1 surround sound en aparte game audio en chat streaming mixing. Via de touch toetsen in de vier hoeken kan je vier profielen opslaan om snel te wisselen tussen bvb een gaming setup en een professionele werk setup. Het toestel maakt ook gebruik van de BrainAdapt technologie en kan dus de meeste audio toestellen voorzien van een veel vollere audio ervaring. Je kan gemakkelijk verschillende EQ settings aanpassen, het volume regelen (apart voor verschillende kanalen) met de ronde touchschijf. Het design is ook erg slick met het zwart/rood ontwerp en zou zeker niet misstaan op je bureau. We mogen de GSX 1000 2nd edition eind dit jaar ergens verwachten aan de adviesprijs van 199€.

S6 4K webcam

De S6 is een marktleider als 4K webcam en is de perfecte tool voor streaming en professioneel gebruik voor je home office. De S6 webcam gebruikt automatische licht correctie om jou en je omgeving steeds picture-perfect te tonen, ongeacht de omstandigheden. Er zijn ook twee kleine microfonen ingebouwd met digitale noise cancelling zodat enkel jouw stem doorkomt. Ook aan privacy is gedacht, en met het wieltje bovenaan kan je gemakkelijk een luikje dichtschuiven voor het oog van de camera zodat je helemaal zeker bent dat niemand stiekem naar je kijkt. Met de geïntegreerde clip kan je de webcam bijvoorbeeld ook gemakkelijk opzetten aan de bovenkant van een scherm. En dankzij de EPOS Connect software kan je je video settings personalizeren en tweaken. Ook dit product mag je eind dit jaar verwachten, aan dezelfde adviesprijs van 199€.

EPOS Gaming Suite

Tenslotte sloten we het interview af met nog een vraag die ik had over de EPOS Gaming Suite. Zelf ben ik, vooral op professioneel vlak, een Mac gebruiker en merkte ik dat de EPOS Gaming Suite niet beschikbaar is voor Mac OS, en dat de EPOS Connect ook niet altijd even goed werkt. Er werd mij verteld dat ze constant bezig zijn met vernieuwingen aan de EPOS Gaming Suite en dat ze nieuwe firmware en software updates gaan blijven uitbrengen, maar dat de focus eigenlijk op Windows ligt. Niet geheel onverwacht natuurlijk, Windows blijft nog steeds het platform om op te gamen en de meerderheid van de PC gebruikers werken ook met Windows. En laten we eerlijk zijn, deze software is geen vereiste om gebruik te kunnen maken van de producten en is een gratis extra die we aangeboden krijgen, dus ik kan er ook niet echt over klagen. Op mijn Windows PC, waar ik voornamelijk op game, werkt het uiteraard uitstekend!

Niels’s final thoughts

EPOS profileerde zich al stevig in de gamer markt met hun gaming headsets, zoals de H3PRO, of hun wireless earbuds, de GTW 270 Hybrid.Om je gamer set-up compleet te maken, en eventueel je carrière als professionele streamer te starten of naar een hoger niveau te tillen, zijn de nieuwe producten zeker een aangename aankondiging. EPOS voorziet je van een samenhorend assortiment door een kwalitatieve webcam en externe geluidskaart toe te voegen aan hun producten waardoor je, samen met hun bestaande audioapparaten, een set-up kan aanmeten die je toch wel enkele jaren verder zal helpen. EPOS luistert goed naar hun klanten en blijft zelf ook steeds investeren en onderzoek doen naar wat de beste (audio) kwaliteit is voor hun producten.  De toekomst van EPOS, en bij extensie ook die van ons, ziet er alleszins zeer goed uit. We zijn alvast benieuwd naar wat EPOS de komende jaren nog op de markt weet te brengen!

Vorige: Super Catboy Overzicht Volgende: Consolekabels
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password