Gamescom 2022: Astronite

Gamescom 2022 had dan misschien wat minder grote titels en studio’s dan andere jaren, de indie developers waren daarentegen voltallig aanwezig. Er waren zoveel games te zien dat het soms moeilijk was om te kiezen waar we gingen kijken, maar zo nu en dan springt er wel iets in het oog. Astronite was een van die games, ook al is het een van de meer minimalistische titels op de vloer met zijn zwart/wit kleurpatroon waardoor de game die retro feel goed weet weer te geven. Astronite is, zoals ze het zelf omschrijven, een 1bit metroidvania die actie, verkennen, puzzels en platforming combineert.

Niels’s first impressions: Mediocrevania

Je crasht op je eigen planeet die overgenomen is door vreemde wezens, voor je het weet verlies je je wapen en andere upgrades waardoor je vrij weerloos bent. Het is zeker geen unieke setup en werd al vaak genoeg gebruikt. Metroid deed het als eerste, maar heel wat andere games, waaronder ook indie titels zoals Xeodrifter, namen het concept over met vaak gemixte resultaten. Af en toe zijn er ook uitschieters zoals Carrion die wat anders doen. Astronite valt helaas meer in de eerste categorie, maar maakt het voor mij wel goed met zijn retro vibe en strakke controls. Ik merkte helaas nog wat schrijffouten op in de game, maar dat kon de pret gelukkig niet drukken. Deze indie metroidvania gaat zeker geen hoge toppen scheren, maar ik verwacht wel je er een leuke tijd mee zal kunnen beleven.
Vorige: Park Beyond Overzicht Volgende: You Suck at Parking
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password