Gamescom 2022: Alone in the Dark

De laatste Alone in the Dark game verscheen in 2008 (tenzij je de online only game uit 2015 mee telt), dus het was best een verrassing om plots een nieuwe game in de franchise te zien. Je leest het goed, het gaat hier effectief over een nieuwe game en niet gewoon een remaster uit de reeks. Deze game neemt echter wel veel inspiratie uit de eerste game uit 1992, waardoor we terugkeren naar het huis uit dat deel en ditmaal ook de buiten omgeving. Het gaat terug een tragere, vooral op horror bouwende, ervaring zijn zonder te vervallen in een walking simulator. Op de Gamescom vloer konden we alvast de speelbare teaser “Grace in the Dark” spelen.

Niels’s first impressions: A little house of horrors

Met een creepy klein meisje door een oud huis gaan waar plots kamers veranderen nadat je ze bezocht hebt of waar deuren achter je dichtslaan begint de demo al zeer sterk. Als dan plots het licht uit gaat en de beelden in de hal (en de hele hal eigenlijk) er vernield bij liggen begin je al aan je water te voelen dat de eerste griezels al om de hoek loeren. Je gaat de trap af en daar blijkt een klein moeras te liggen, waar inderdaad het eerste monster in schuilt en je probeert te grijpen. Dat je stapsgewijs door het huis slentert en niet echt kan rennen zorgt er wel wat voor dat je steeds een gevoel van kwetsbaarheid hebt, en dat is zeker niet slecht. De demo is niet zo heel lang, maar dient wel als een proloog voor de effectieve game en zet het verhaal in gang. Nog een game om nauw in het oog te houden in ieder geval.
Vorige: Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake Overzicht Volgende: Park Beyond
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password