Gamescom 2019: Spitlings

Wat is er nu leuker dan met 4 man tegelijkertijd een simpel maar toch erg moeilijk spel te spelen? En wat als je er voor zorgt dat iedereen verliest van zodra één persoon een fout heeft gemaakt? Juist ja, heel veel fun en chaos tesamen! En dat is exact wat Spitlings weet aan te bieden, een simpel te bedienen maar bikkelharde couch co-op multiplayer game.

Ik moet eerlijk bekennen, eerst was ik niet zo heel enthousiast toen ik het spel zag in mijn eerste ronde door de indie hallen. Maar jongens, wat had ik het toch mis. In afwachting om El Hijo te kunnen spelen, nam ik een controller aan de Spitlings stand en speelde ik mee met 3 andere bezoekers. Wat er toen volgde was een kleine 20 minuten van lachen, plezier maken en toch bij momenten lichte frustratie. Ik zeg dan wel frustratie, maar het was bijlange niet zo negatief als het klinkt. Het is eerder een soort van “Kom op zeg, wat doe je nu weeral?” frustratie, die al snel weer plaatsmaakte voor vreugde als we een level samen uitspeelden. Het doel is heel simpel, je kan naar boven of beneden spugen en links of rechts lopen. Elke Spitling heeft een beperkt aantal keer dat hij kan spugen, wat zichtbaar is aan het aantal tanden van je Spitling. Kan je niet meer spugen, dan kan het snel afgelopen zijn voor jou en je vrienden. Gelukkig kan je spuugballetjes oprapen door er over te lopen en zo weer mee spugen in de actie. Zeker en vast een heel toffe party game of even met wat vrienden (of wildvreemden) te spelen.
Vorige: El Hijo Overzicht Volgende: Yokai Kitchen
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password