Gamescom 2019: Pokémon Sword & Shield

Fans schreeuwen er al jaren om, een deftige Pokémon game in een mooie 3D wereld met goeie graphics én mechanics zoals we ze kennen uit de huidige main series. In de nieuwe Sword & Shield zal het wachten beloond worden. In de nieuwe regio Galar zullen we kennis maken met de 8ste generatie Pokémon! Helaas is er momenteel onbekend hoeveel van de bekende wezentjes uit de voorgaande 7 generaties aanwezig zullen zijn, maar verwacht sowieso wel enkele fan-favorieten terug. Met de nieuwe Galar-vormen, Dynamax gevechten en veel meer lijkt het er op dat Pokémon niet enkel traditionele mechanics zal blijven gebruiken, maar toch meer en meer bij Pokémon Go gaat loeren om ook daar toffe dingen te lenen. Samen online Pokémon raids doen, ik denk het wel! De nieuwe games verschijnen simultaan op 15 november, gotta catch ’em all!

Dylan first impressions

Wie is deze Pokémon? *ziet een silhouet van een luster* Ik heb geen flauw idee! Mijn kennis van Pokémon stopt zowat na de derde generatie. Maar na de aankondiging van Sword en Shield begon het toch weer even te tintelen. Op de Nintendo stand kregen we dan ook de kans om de game eens te testen. De demo speelde zich af in een Gym waar je eerst een puzzel moest oplossen door middel van een schakelaar aan of uit te zetten om verder te geraken. Onderweg kom je uiteraard enkele trainers tegen die je vaardigheden eerst willen testen alvorens je verder mag gaan. De setting van de Gym zag er heel mooi uit en dat ook allemaal op een groot scherm, prachtig! Eens ik door de Gym was, kon ik tegen de Gym Leader vechten. Ik kwam in een grote arena terecht zoals we gewoon zijn van de serie op televisie. Daar leerde ik ook iets nieuw kennen, namelijk een nieuwe move: Dynamax. Door deze te gebruiken wordt je Pokémon in het veld zo groot als een flatgebouw en krijg je weer enkele nieuwe moves ter beschikking. Na drie beurten krimpt het weer naar zijn normale gestalte. Ik ben alvast overtuigd!

Niels first impressions

Ondertussen heb ik al een hele hoop virtuele gymbadges op mijn naam staan en enkele certificaten van Pokémon Meester. Dus je begrijpt wel dat ik uiteraard Galar niet zou willen overslaan en ben blij dat ik ook niet zo erg lang meer moet wachten. De demo zag er erg mooi uit en speelde vrij vlot. Ik had echter wat meer willen zien van de wereld zelf. Hoe vrij zijn we om te gaan verkennen, wat is de diversiteit van Pokémon in je nabije omgeving en zijn ze afhankelijk van weer of tijd? Zoveel vragen waar ik nog steeds geen antwoord op heb na het spelen. Maar toch krijgt de demo me alvast enthousiast genoeg om weer uren en uren in Sword & Shield te steken. Ook benieuwd naar de antwoorden op mijn vragen, check dan binnenkort onze review.

Jimmy first impressions

Ook deze Nintendo game vereist geen introductie.Ik heb bijna elk deel gespeeld, en telkens met een zware verslaving als gevolg. De serie heeft mij sinds Pokémon Yellow op Game Boy Color – wat het eerste deel was dat ik speelde – niet meer losgelaten. En dit terwijl ik niet zo heel graag op een handheld device speel. Groot is dan ook mijn vreugde dat ik deze serie eindelijk op het grote scherm kan gaan spelen.
Vorige: Luigi’s Mansion 3 Overzicht Volgende: Battletoads
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password