Gamescom 2019: Minecraft Dungeons

Minecraft fans, opgelet! Heb je altijd al willen ronddwalen in diverse dungeons gevuld met allerlei soort loot, en dit liefst samen met 3 van je vrienden? Dan is Minecraft Dungeons misschien wel iets voor jullie! Of het nu online is met je vrienden of anderen of gewoon thuis op de bank samen, plezier zal je sowieso wel gaan beleven met deze nieuwe titel.

Jimmy first impressions

Minecraft Dungeons is best wel een leuk concept, zeker als Minecraft fan zijnde. Toch moet ik bekennen dat deze voor mij tegenviel. Goed, ik zie absoluut de potentie van deze game, en er is ook absoluut niets mis met de gameplay. Maar voor mij is deze net iets te chaotisch en te repetitief. Althans voor de 15 minuten dat wij hem hebben kunnen spelen. Naast onze redactie speelden uiteraard ook andere bezoekers mee. Het is hierdoor vermoed ik dat het mij net iets te chaotisch overkwam. Gezien je op deze manier niet zo goed kon samenwerken. 

Ik zie de game best nog wel interessant worden als je goed met enkele vrienden kan samenwerken en je volgende moves kan plannen. Want in de basis gaat het hier absoluut om een zeer leuk concept, dat op zich best goed is uitgewerkt. Gaandeweg vind je loot, waar je betere wapens, armor en andere zaken uit kan halen. Waardoor je uiteraard steeds sterker wordt. Ook zijn er verschillende soorten wapens te vinden, die telkens weer anders spelen en dus ook een andere strategie vereisen. Je kan ook on the fly veranderen van wapen of gear, waardoor je telkens je speelstijl kan aanpassen naargelang de situatie. Hou er echter wel rekening mee dat de game niet op pauze gaat, dus let op dat je dit op een veilige plek doet! Op dit moment weet de game mij nog niet te overtuigen, maar dit is enkel en alleen puur vanwege mijn eigen persoonlijke voorkeuren bij games. Want als we dat even buiten beschouwing laten zie ik hier best nog wel een hitje uit voortvloeien. Ik zal het in ieder geval bij release opnieuw een kans geven. 

Dylan first impressions

Het is al een hele tijd geleden dat ik een Minecraft-game in handen heb gehad en toen we zagen dat Minecraft Dungeons hier speelbaar was, zijn we toch maar eens even gaan checken. De gameplay kan je heel hard vergelijken met Diablo 3 maar dan simpeler en grafisch is het ja… Minecraft. Het concept is eenvoudig, je wordt in een dungeon gegooid en jij moet er samen met je andere blokkerige vrienden er weer uit zien te geraken. Je zal ook enkele oude bekenden tegenkomen zoals de Creepers, skeletten en spinnen. Anders zou het Minecraft niet zijn, niet waar?
Vorige: Final Fantasy VII Remake Overzicht Volgende: Dragon Ball Z: Kakarot
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password