Gamescom 2019: MediEvil

Sir Daniel Fortesque, de grote legendarisch held die het leger van de koning van Gallowmere naar de overwinning zou hebben geleid tegen de kwaadaardige Zarok vooraleer hij zou sterven aan zijn wonden. Of zo gaan de legenden toch, maar eigenlijk werd Daniel al in het begin getroffen door de eerste pijl en stierf zo. Zarok leeft dus nog, en verschijnt na 100 jaar terug om een vloek uit te spreken over Gallowmere. Door deze vloek komen alle ondoden tot leven en steelt hij de ziel van alle levenden. Hierdoor wordt natuurlijk ook Sir Daniel Fortesque weer tot leven gebracht. Het is dan ook zijn taak om Zarok deze keer écht te verslaan en zo een welverdiende plek te krijgen in de Hall of Heroes.

Niels first impressions

Ik heb de demo maar heel kort kunnen spelen, want ze waren net begonnen met de hallen leeg te krijgen om de beurs te sluiten. Van wat ik heb gespeeld, vond ik dat het er grafisch wel goed uit zag maar ik weet niet of ik zo overtuigd ben van de remake. De controls voelden wat zweverig aan en ik liep veel vaker schade op dan dat ik zou verwachten. Misschien is het te lang geleden dat ik het origineel nog gespeeld heb, maar ik meende mij te herinneren dat de collision detection toch wat anders werkte. Ik heb mij geamuseerd met de demo, daar niet van… Maar het is nog wat te vroeg om hier al meteen van te zeggen dat het een must-buy zou kunnen zijn.

Jimmy first impressions

Weer een game uit het verleden, en tevens weer een sterke titel. Ikzelf heb deze game nooit gespeeld ten tijde van de eerste PlayStation. Maar daar zal mede dankzij deze demo, binnenkort verandering in komen. De game speelde alvast zeer vlot, de sfeer was dik in orde. De controls voelden zeer soepel aan, net als de combat, die gelukkig niet al te gemakkelijk is. Ik kan helaas niet vergelijken met het origineel, maar dankzij de remake kan ik binnenkort toch gaan genieten van deze game. Mijn eerste kennismaking was in ieder geval zeer positief.

Dylan first impressions

In mijn jonge vergane glorie jaren heb ik eens bij één van mijn maten voor de eerste keer MediEvil gespeeld. Ik vond dit best een interessante game ondanks ik voor alles bang was dat ook maar iets van horror weg had. Maar ik vroeg of ik die game eens kon lenen en heb weken niets anders gespeeld. Ik ben dus ook zeer blij dat deze titel ook een welverdiende remake krijgt! Ik haal hem alleszins in huis. Oh, en waar blijft de Jak and Daxter remake?!
Vorige: Doom Eternal Overzicht Volgende: Final Fantasy VII Remake
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password