Gamescom 2019: Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion verscheen, in Europa, in 2002 op de Gamecube en zag enkele jaren later een vervolg op de 3DS. Ondertussen mochten we ook al genieten van een remake van de eerste game op de 3DS, maar het bleef vrij stil rond een nieuwe telg in de familie. Fast-forwarden we naar een jaartje geleden ongeveer en we kregen plots nieuws dat er een nieuwe Luigi’s Mansion zou aankomen. En nu is het nog maar even geduld hebben, want het spel zal al te koop zijn op 31 oktober! 

Niels first impressions

Beide delen hebben een vrij positieve indruk achtergelaten bij mij, hoewel ik meer genoten heb van het eerste deel. Wat mij vooral tegenstak, was het feit dat we opgescheept zaten met een level selector in het tweede deel. Dit brak een beetje de (enge) sfeer van het spel en haalde je telkens uit de actie. Tijdens het spelen van de demo kreeg ik het gevoel dat we hier meer een terugkeer hebben naar het eerste deel, maar met heel wat leuke en nieuwe toevoegingen. Zo hebben we nieuwe mogelijkheden om de spoken mee uit te schakelen, zoals het neerslaan van een spook nadat we ze gestunned hebben met onze zaklamp. Spoken met schilden stellen we al vrij snel bloot aan onze wapens dankzij een ontstopper die we afschieten om daarna terug zuigen met de vernieuwde Poltergust G-00. Deze actie zal niet enkel helpen bij vijanden, maar ook gebruikt kunnen worden om puzzels op te lossen. Ook Gooigi maakte zijn eerste verschijning in de demo en kon ook ingezet worden om puzzels op te lossen. Het spel ziet er alvast erg mooi uit, overgoten met een hele hoop sfeer waardoor ik zeker een stuk ongeduldiger ben om de eindbaas van de demo opnieuw uit te dagen en deze keer ook te verslaan!

Jimmy first impressions

Helaas heb ik de eerste twee delen van deze reeks nooit kunnen spelen. Ik heb de game destijds jammer genoeg nooit te pakken gekregen op de Gamecube. Gelukkig komt Nintendo nu met deeltje drie naar de Switch waardoor ook ik zal kunnen gaan genieten van deze serie. De gameplay demo deed me in ieder geval snakken naar meer van deze game. De sfeer, de setting en de mogelijkheden zijn indrukwekkend. Ik kreeg er meteen het magische gevoel bij dat Nintendo ook in de jaren 80 en 90 bij mij wist uit te lokken, iets wat de laatste 10-15 jaar steeds minder gebeurd. Een pluim voor Nintendo! Ik kan amper wachten om deze wereld te gaan verkennen en de indrukwekkende boss fights die op de loer liggen in deze game te ondergaan. Laat maar komen!
Vorige: The Legend of Zelda: Link’s Awakening Overzicht Volgende: Pokémon Sword & Shield
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password