Gamescom 2019: Dragon Ball Z: Kakarot

Een RPG van Dragon Ball Z? Hell yhea! Herbeleef met Goku en zijn vrienden de avonturen tot aan de Cell saga opnieuw in deze open-world RPG. Voorlopig zijn de volgende saga’s nog niet aangekondigd, maar hier hopen wij nature van harte op.

Niels first impressions

Dinsdag zag ik de game al lonken naar mij, maar helaas was onze tijd te beperkt en moest ik teleurgesteld naar huis wat betreft deze titel. Springen we door naar zaterdag, dan vind je mij opnieuw aan de Xbox stand om deze keer wél de nieuwe Dragon Ball Z: Kakarot te proberen. De demo speelt een stukje van het begin, waar je op zoek moet gaan naar Raditz (Goku’s broer) om je zoontje Gohan te redden. Je kan rechtstreeks naar Raditz vliegen om te vechten en de demo zo te beëindigen, of je kan uiteraard wat rondvliegen en zien wat de game te bieden heeft. Deze game beschikt over een vrij grote map waarin je vrij mag rondvliegen en waar heel wat te zien en ontdekken valt. Verschillende personages uit het DBZ universum lopen rond en kunnen je missies of tips geven. Hier en daar kom je ook in “random battles” terecht die zich een beetje afspelen zoals DBZ Tenkaichi.

Als je genoeg rondgevlogen hebt, kan je het gevecht aangaan met Raditz. Als je niet eerst wat hebt rondgevlogen en gemerkt hebt dat je, naar goede gewoonte in een RPG, in level kan stijgen en zo je character sterker kan maken… dan heb ik slecht nieuws voor je. Het gevecht met Raditz is zeker geen simpele battle waar je wat buttons kan mashen of speciale moves spammen. Je moet toch wat doordacht vechten en op tijd items gebruiken om je leven op pijl te houden. Gelukkig heb je enkele makkelijk uit te voeren combo’s, speciale moves en kan je inkomende aanvallen afblokken of dodgen. Nadat ik Raditz had weten te vloeren kreeg ik nog een paar prachtige cutscenes te zien waarna de demo eindigde. Ik ben alvast helemaal verkocht, alleen hoop ik dat we wat meer gaan krijgen van het verhaal dan tot aan de Cell saga. Dit is immers al zo vaak gedaan, dat het toch een beetje afgezaagd wordt. Zeker met Dragon Ball Super zijn er zoveel meer story mogelijkheden, maar we zullen moeten afwachten. Wel is er al bevestigd dat de episode over Goku’s autorijlessen er in verwerkt zit. Ik heb goede hoop!
Vorige: Minecraft Dungeons Overzicht Volgende: Gears 5
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password