Gamescom 2019: Doom Eternal

Doom is ondertussen ook een naam dat voor quasi alle gamers als eerste in hun opkomt wanneer we spreken over het First-Person-Shooter genre. Al sinds de vroege jaren ’90 zat id Software “Knee-deep in Hell” en bleven ze topgame na topgame uitbrengen. Enkele jaren geleden kregen we een reboot van Doom en, gezien het grote succes, kon een opvolger ook niet uitblijven. Doom Eternal is deze nieuwe opvolger, met hordes aan demonen en krankzinnig snelle actie overgoten met een sausje van zware muziek en veel (en ik bedoel dan ook écht veel) guts & gore!

Niels first impressions

Ik was zo impressed van deze game dat ik de demo niet 1, maar toch wel 2 keer ben gaan proberen. De eerste keer was aan de Xbox stand, de tweede keer aan de Doom stand van Bethesda zelf. Uiteraard was de demo identiek hetzelfde op beide standen, en ik koos voor het toetsenbord en de muis als mijn wapen. De game draaide op een beest van een PC, wat ook te merken was tijdens het spelen. Hoe mooi alles wel niet oogde, en hoe heerlijk de actie van het scherm spatte. Toch heb ik, per ongeluk, 2 keer de game doen crashen. Maar goed, demo versies hebben altijd wel kinderziektes. Eerst kregen we een tutorial om te doorlopen, waarin je leert wat de brute finishers zijn waardoor je ammo, leven en andere middelen krijgt om te overleven. En jongens, die finishers zijn écht wel wreed! De gameplay was erg vloeiend en snel, de demonen spawnden in verschillende hordes en konden toch al snel het mij heel moeilijk maken. Veel te snel gingen beide sessie over, en ik zit hier nu… Terug te denken aan hoe vet ik de game al vond, en hoe lang ik nog moet wachten om opnieuw in die actie te kunnen stappen.

Jimmy first impressions

Wederom een nieuw deel uit een klassieke serie. De reboot van Doom wist mij toen meteen te overtuigen. Lekker gewelddadig en over de top. Doom Eternal zet deze lijn verder in het nieuwste deel. Lekker veel vijanden, strakke controls, sterk level design, het zit er allemaal in! Ikzelf speelde de game met een Xbox One Controller en dit werkte perfect. Ik heb heerlijk brute kills kunnen maken, wat wil een mens nog meer? De game lijkt best wel pittig te gaan worden, iets dat ik enkel maar kan toejuichen. 

Het enige dat mij momenteel een beetje teleurstelt is dat er vooralsnog geen Team Deathmatch zal zitten in deze game. Op zich geen grote ramp natuurlijk, maar van deze multiplayer mode heb ik samen met wat vrienden best wel genoten in het vorige deel. Hopelijk komt deze mode in de toekomst toch naar deze game, je weet nooit. Toch zal ik Doom Eternal hier niet voor links laten liggen, want dan zou ik echt wel een dijk van een game mislopen! De game oogt trouwens prachtig. We speelden hem op de Xbox Booth, maar deze draaide voor zover ik weet wel vanop pc hardware. Het is dus nog maar de vraag of deze ook op Xbox One er daadwerkelijk zo zal gaan uitzien. Doch met een downgrade zal deze game er nog steeds erg mooi uitzien. Dus hier maak ik me vooralsnog geen zorgen over. Zeker gezien het met de gameplay snor zit, en dat is toch nog altijd het belangrijkste element bij een game. Al wil het oog natuurlijk ook wat. 

Dylan first impressions

Hoewel ik vroeger te bang was van Doom om de game te spelen (ja, ik was echt een schijtbroek) doe ik nu soms niet liever dan zonder na te denken een hoop demonen aan flarden te schieten. Doom Eternal kan dit zonder verrassing ook weer aanbieden. Na een korte tutorial te spelen, had ik de controls weer helemaal onder de knie en werd ik in een willekeurig level gesmeten. Hier was één ding zeker, ik ga me hier rot amuseren! Een geweldige arcade shooter die het waardig is om de naam Doom te dragen. Ik denk wel dat Bethesda hoge punten kan scoren met deze nieuwe telg.
Vorige: Battletoads Overzicht Volgende: MediEvil
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password