Gamescom 2019: Death Stranding

Mensen hebben zogenaamde “Walls” gemaakt en zijn gewend geraakt om alleen te overleven. Death Stranding is een volledig nieuw soort van actie game, waar het de bedoeling is om afgezonderde steden en gefragmenteerde samenlevingen weer te connecteren. Een beetje manueel internetkabels leggen, om het heel simplistisch te zeggen. Het verhaal, en de gameplay, zijn sterk met elkaar verweven door de thema’s van het “Strand” en verbondenheid. Je vertolkt de rol van Sam Porter Bridges, waarin het jouw doel is om de verdeelde samenleving te herenigen door nieuwe verbonden of “Strands” te maken met andere spelers wereldwijd.

Niels first impressions

Ik vind het enorm moeilijk om mij al uit te spreken over deze game, gezien er nog maar vrij weinig bekend is. Tijdens de presentatie werd ons vooral wat van het verhaal uit de doeken gedaan, maar we zagen amper iets van de gameplay zelf. Hideo Kojima kennende zal het wel een ijzersterk verhaal zijn, en puur daar voor zou ik Death Stranding alvast kopen. Maar ik vraag me echt af of het spelen zelf ook interessant genoeg zal zijn om een grote groep gamers aan te kunnen trekken en doorheen het avontuur te krijgen. Oh, en Norman Reedus is uiteraard voor mij ook een huge seller, hij is ook de reden dat ik de Walking Dead ben blijven kijken.
Vorige: Gears 5 Overzicht Volgende: Need for Speed: Heat
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password