Gamescom 2019: Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 is de aankomende game van CD Projekt Red, bekend van The Witcher games, en belooft alvast een geweldige ervaring te worden. Het spel kunnen we categoriseren als een role-playing first-person shooter video game gebaseerd op de “pen & paper” RPG Cyberpunk 2022. Ofja, een vervolg erop in feite, in de dystopische metropolis van Night City in de Free State of Northern California. Hetgeen we al weten van het verhaal is dat er ergens in het begin van de 21ste eeuw een economische terugval is gebeurd waardoor de Verenigde Staten zwaar moesten berusten op grote bedrijven om te overleven. Veel van deze bedrijven waren vooral actief op gebieden zoals wapens, robotics, cybernetics, medicijnen enzovoorts. Deze bedrijven werkten ook buiten de wet om.

Niels first impressions

Voor de persdag had ik een persoonlijke uitnodiging gekregen om een uur te gaan kijken naar een gameplay demo van de spel, en daar kreeg ik zowat het volgende te zien: In het verhaal vertolken wij de rol van V, een huurmoordenaar, die we zelf gaan kunnen samenstellen aan de hand van een vrij uitgebreide character creator. We kunnen zowel met een mannelijke als vrouwelijke V spelen. Er zijn ook verschillende soorten “builds” mogelijk om je speelstijl te kiezen. Tijdens de demo lieten ze ons proeven van 2 verschillende stijlen, de hacker en de fighter. Zo lieten ze ook zien hoe je een missie op verschillende manieren kan benaderen. In de demo kwam V een deur tegen die de fighter build zonder moeite kon open rukken om zo ongezien verder te geraken, terwijl de hacker build een camera moest hacken om zo ongezien verder te kunnen. Maar door de terminal te hacken, kwam de vijand op de hoogte van V’s aanwezigheid waardoor de vijand op high alert rond liep. Het spel zag er enorm goed uit, en ook de gameplay zag er zeker interessant uit. Zo gaan er meerdere voertuigen zijn waarmee je je door de wereld, opgedeeld in 6 districts, kan verplaatsen. Er gaan verschillende dialoog opties zijn afhankelijk van je career (build) en er zullen ook, onder andere, hacking mini-games aanwezig zijn in het spel.

Na het zien van de demo heb ik eens zoveel zin om dit spel te gaan spelen, en ik verwacht een ijzersterke game die op zijn minst evenwaardig naast The Witcher 3 kan pronken. Na afloop van de demo kregen we ook een erg leuke goodie mee verpakt in een mysterieuze zwarte zak. Bleek het toch niets minder te zijn dan een geweldige jacket! Ook voor de demo werden we goed verzorgd, in een coole bar met een koel pintje.
Vorige Overzicht Volgende: The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password