Gamescom 2019: Battletoads

Battletoads, een naam die veel (retro) gamers goed kennen. Frustrerend moeilijke levels maar oh-zo-fijne controls waardoor je keer op keer terugkomt om genadeloos afgestraft te worden. Een van de eerste pareltjes gemaakt door Rare in 1991 waarin drie padden (met menselijke proporties) de hoofdrol spelen. Allen zijn ze vernoemd naar huidaandoeningen: Rash, Zitz en Pimple. De games waren side-scrolling beat-em-ups en dat zal deze nieuwe game uiteraard ook weer zijn. Het is best een lange tijd stil geweest rond het bizarre trio, maar ze zijn dus onderweg om opnieuw je skills tot het limiet te drijven.

Niels first impressions

Met Rare opnieuw aan het roer wist ik gewoon dat we een geweldige game mochten spelen. En niets is minder waar! Het eerste level van de demo speelden we een traditionele beat-em-up stage waarin we de controls ook uitgelegd kregen. De spectaculaire finishers zijn er nog steeds, waarin de padden hun vuisten of voeten in absurd grote en vreemde objecten veranderen om vijanden extra hard te raken. Je kan nu met je tong ook vijanden naar je toe trekken, meerdere combo’s vormen én tal van speciale moves doen. Het level stopte vroegtijdig na de eerste mini-boss, om over te gaan naar het frustrerende high-speed motor level. Je moet constant obstakels ontwijken en erg goed opletten dat je niet ergens in een gat verdwijnt. Gelukkig blijft je team doorgaan als er iemand valt, zolang er minstens 1 persoon nog op de baan zit, en spawned die persoon even later opnieuw. Is iedereen gecrashed of gevallen, is het terug naar de laatste checkpoint. Maar goed dat ze mij bij hadden, of we hadden nooit het einde van de demo gezien… Als afsluiter kregen we een zwart scherm waar een van de characters nog even zijn kop opstak om te vragen waarom het zo donker was, waarop hij zelf het geniale antwoord “Must be a Gamescom thing” gaf. Ik denk dat de humor ook wel goed zit daar.

Jimmy first impressions

Ook Microsoft komt met een nieuw deel van een klassieke serie. Battletoads was vroeger al een bikkelharde beat-em-up, en dit is niet anders in deze aankomende release. De game kent zeer pittige levels, met trial and error, en is bij momenten zelfs een tikje frustrerend, maar nooit op een manier dat je de controller zal gaan wegleggen. Integendeel, elke fail doet je verlangen naar een nieuwe poging waardoor je niet snel zal stoppen voor je een bepaalde level hebt uitgespeeld. Het voelt dan ook zeer bevredigend aan om een level met succes uit te spelen. En het mooie aan deze game? Je kan deze samen met drie vrienden vanuit je zetel spelen. Dit betekent dat er weer enkele zeer mooie en memorabele gaming momenten met vrienden in het verschiet zijn. Meer van dit please!

Dylan first impressions

Om heel eerlijk te zijn, heb ik vroeger nooit Battletoads gespeeld. Wel veel over de titel gehoord en iedereen was er vol lof over. Aangezien Jimmy en Niels wel fan waren van de game zijn we toch maar eens gaan piepen. En ik moet zeggen dat ik me best goed vermaakt heb. Een leuke beat ‘m up game met een heel fijne stijl die ik zeker kan appreciëren! Het leuke hier is ook dat je met drie op één zetel tesamen kan spelen. Oh, en de humor is ook echt schitterend! Ik ben wederom overtuigd!
Vorige: Pokémon Sword & Shield Overzicht Volgende: Doom Eternal
Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password