Games Made in Europe, het eerste digitale evenement om Europees videogametalent onder de aandacht te brengen, vindt plaats van 24 tot 28 mei.

Het videogame-equivalent van Eurovisie komt eraan in 2023, met het allereerste evenement Games Made in Europe. In 2022 bracht de in Parijs gevestigde vereniging Capital Games meer dan een miljoen mensen samen voor het evenement Games Made in France. Dit jaar leggen ze de lat hoger en verzamelen ze professionele videogameverenigingen uit heel Europa (EGDF, DGA, WALGA, DEV, IIDEA, FLEGA, Game Habitat, Indie Games Poland Foundation), met steun van het Creative Europe MEDIA-programma van de Europese Unie, om Games Made in Europe te lanceren, van 24 tot 28 mei.

Het programma omvat presentaties van de beste Europese games tijdens vier dagen durende Twitch livestreams, gepresenteerd door invloedrijke streamers uit de sector. Uitgelichte games krijgen promoties op Steam, en het evenement omvat een programma met conferenties, trainingen en professionele netwerken.

De uitgelichte games worden geselecteerd door een panel van experts voordat ze live worden gestreamd op Twitch voor de duur van het evenement. Kijk op de officiële website voor meer informatie over het inzenden van games. De deadline voor deelnemers om zich in te schrijven is middernacht CEST op 28 maart.

Naar verwachting zullen meer dan honderd projecten van gevestigde uitgevers en gerenommeerde onafhankelijke gamestudio’s deelnemen aan Games Made in Europe. Bevestigde deelnemers tot nu toe zijn Dotemu, Raw Fury, Devolver Digital en tientallen anderen uit heel Europa.

Details van het evenement:

Van 24 mei om 17:00 tot 28 mei 23:55 CEST

Vijf dagen lang Steam-verkoop

  • Games van Europese makelij worden getoond tijdens vier dagen van live streaming met top influencers uit heel Europa.
  • Conferenties
  • Masterclasses
  • Professioneel netwerken
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password