Gameplay Steelrising onthuld

NACON en Spiders delen de eerste gameplay-video van Steelrising, een game die spelers een alternatieve versie laat beleven van de Franse Revolutie in 1789. Daarbij vervult de speler de rol van Aegis, de voornaamste automaton van Eugene Vaucauson, een ingenieur die voor Lodewijk XVI werkt. De game verschijnt op 8 september 2022 voor pc, PlayStation®5 en Xbox Series X|S.

De nieuwe video toont voor het eerst meer dan 5 minuten aan gameplay en verschillende levels, met een nadruk op de gevechten. De trailer onthult vele vijanden, waaronder de eerste bazen waar Aegis in Steelrising mee te maken krijgt.

In een van de levels bevindt de speler zich in de werkplaats van Vaucanson, waar de automatons worden gemaakt die het leger van de koning vormen. De video toont hoe Aegis verschillende wapens en objecten kan selecteren om haar belagers te verslaan. Na een rit met een koets bereikt ze een volgend level, waar de aanpassingsopties voor de outfits van Aegis worden onthuld. Daarnaast wordt duidelijk hoe goed de grijphaak van pas komt bij het beklimmen en verkennen van de Parijse gebouwen. Ook de dash – een boostsysteem dat precies op het juiste moment geactiveerd moet worden – geeft spelers meer beweginsvrijheid om op unieke manieren het Parijs van 1789 te verkennen.
1789 is het jaar van de Bestorming van de Bastille en het begin van de ondergang van de monarchie. Steelrising toont een alternatieve versie van die geschiedenis: wat als koning Lodewijk XVI, die dol was op het maken van klokken, een leger van robots had gebouwd die in staat waren de opstand te onderdrukken? Dit sterke en wrede leger spaart niemand en gebruikt grof geweld tegen de rebellen. Parijs brandt en bloedt. Mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht.

Aegis, een automoton die oorspronkelijk werd gemaakt om te dansen voor het hof, is nu een krijger en lijfwacht van Marie-Antoinette. Op bevel van de koningin moet Aegis zich een weg banen door Parijs, waarin het wemelt van de machines. Bij elk gevecht met deze mechanische vijanden worden de vaardigheden van spelers tot het uiterste beproeft. Dat is de prijs die spelers moeten betalen voor het veranderen van de geschiedenis.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password