Gamedec komt naar PlayStation 5

Anshar Studios en Perp Games zijn verheugd aan te kondigen dat ze samenwerken om Gamedec Definitive Edition naar console te brengen, begin 2023.

Gamedec is een verhaal zonder gevechten dat spelers in de huid kruipt van een digitale detective die diep in dossiers duikt, verspreid over de digitale werelden van het 22e-eeuwse Warschau. Hoe je tijdens elke zaak reageert is net zo belangrijk als wat je ontdekt – je persoonlijkheid bepaalt de vaardigheden die verschillende mogelijkheden en paden naar verschillende zaken ontsluiten.

“We zijn verheugd dat Gamedec een kans maakt op de grote competitie. Sinds de crowdfundingcampagne in 2020 wordt gesproken over een mogelijke release van Gamedec op PlayStation. Dankzij de samenwerking met Perp Games kunnen we nieuwe gamers bereiken, die het uitgebreide vertakkingspad van het spel zeker zullen waarderen. We weten dat het rooster van PlayStation-titels ook laat zien dat mensen vragen om games met keuzes en gevolgen. We hopen dat je het gewicht voelt van de beslissingen waarmee de detectives in de 22e eeuw worden geconfronteerd.” Jakub Kwinta – Head of Publishing, Anshar Publishing

“Het is zo’n voorrecht om samen te werken met Anshar Studios aan de ongelooflijk gedetailleerde game, Gamedec. Perp Games heeft Virtual Reality altijd hoog in het vaandel gehad en daarom is Gamedec zo’n geweldig spel. Het verkent een futuristische wereld waarin mensen een tweede leven leiden in Virtual Reality. Maar dit is een visie van Virtual Reality die heel snel duister en sinister kan worden.” aldus Rob Edwards, CEO van Perp Games.
Gamedec is een authentieke RPG-ervaring waarin beslissingen belangrijk zijn en gevolgen hebben. De wereld waarin je leeft past zich aan elke beslissing die je neemt aan. Naarmate het verhaal vordert, past je held zich ook aan. Net als in het “echte” leven kunnen de gevolgen van je keuzes onmiddellijk, langdurig of verborgen zijn en pas opduiken wanneer je ze het minst verwacht. Wat je ook beslist, het spel blijft neutraal zonder je keuzes te beoordelen of “betere” opties voor te stellen. Het is aan jou om te evalueren wat je hebt gedaan. Onthoud alleen dat in dit werk het spel altijd aanstaat.

Anshar Studios keert met hun nieuwe spel terug naar de fundamenten van het RPG-genre, gebouwd op mechanieken als Deduction, de Codex en Aspecten. Deze maken complexe gesprekken en interacties mogelijk terwijl spelers netwerken van samenzweringen creëren of ontmaskeren terwijl ze ongewone relaties tussen virtuele werelden ontdekken. De op pen-en-papier gebaseerde RPG-mechanismen van Gamedec geven spelers de vrijheid om situaties vanuit meerdere perspectieven te benaderen.

JIJ BENT DE SOM VAN JE KEUZES

Je doel is om jacht te maken op de criminelen van virtuele werelden – rijke en verwende zakenmensen, bedrijven met plannen om de geschiedenis te herschrijven. Handelen ze alleen, of zijn ze slechts marionetten? Wat betekent een “happy end” voor jou? Voor hen? Elke beslissing verandert de wereld om je heen en de persoonlijkheid van je personage. Sommige beslissingen zullen goed voelen, maar andere kunnen onverwacht zijn.

VERKEN DE CYBERPUNK VAN DE 22E EEUW

Welkom in Warschau City in de 22e eeuw, waar “echt” relatief is en “leven” en “dood” vele betekenissen hebben. Echte en virtuele werelden zijn samengesmolten, waardoor oude ondeugden zijn ontstaan: lust, luiheid, trots, afgunst… Daarom heeft iedereen gamedecs nodig – specialisten die echte problemen oplossen in virtuele werelden. Of het nu het Wilde Westen is of een prehistorisch pretpark, deze en vele andere werelden leggen onze neigingen en zwakheden bloot.

ERVAAR DE ESSENTIE VAN ROLLENSPEL

Gebruik je verstand om informatie van getuigen en verdachten te verzamelen, bedrieglijke listen te doorgronden, levens te redden en de buitengewone relaties tussen virtuele werelden en hun bewoners te onderzoeken. Gamedec evenaart de aard van tabletop RPG’s door zich te richten op karakterontwikkeling door besluitvorming. Net als in klassieke tabletop RPG’s krijg je de vrijheid om situaties vanuit meerdere invalshoeken te benaderen in plaats van een enkele oplossing te forceren – de keuze is aan jou en jou alleen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password