Gamebrain @Gamescom 2023: overview

Gamebrain @Gamescom 2023: overview
Gamebrain @Gamescom 2023: overview

Het is wat later dan we gewild hadden, maar onder het motto beter laat dan nooit zijn we hier met onze coverage van Gamescom 2023! Opnieuw waren er, spijtig genoeg, heel wat (grote) publishers dit jaar niet aanwezig. Zo waren wederom Nintendo en Sony de grootste afwezigen, hoewel Nintendo wel een redelijke booth voorzien had, maar hier waren vooral games te spelen die recent gereleased waren zoals Pikmin 4 en The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Net zoals vorig jaar was Square Enix, toch altijd een van de publishers waar ik het hardst naar uit kijk qua releases, afwezig.  Spijtig, want ik hoopte wat meer nieuws over het volgende deel in de Final Fantasy VII remake reeks, Final Fantasy VII: Rebirth. Toch kon dit de pret niet drukken, want er was nog steeds meer dan genoeg te zien en ontdekken gelukkig. Naast een enorm grote indie en retro hal, was Netflix ook aanwezig met enkele heuse standen. Ook zakten heel wat cosplayers af naar het event en was er, naast heel wat eetstandjes, ook best veel merchandise en loot te kopen. Hieronder enkele sfeerbeelden van de beurs.

Uiteraard gaan we ook wat dieper in op enkele van de games die we gespeeld of gezien hebben. Je kan vanuit het overzicht doorklikken op een titel om onze bevindingen er over te vinden, samen met enkele screens en/of trailers. Je kan op elke pagina onderaan ook de knoppen vorige/volgende gebruiken om te navigeren tussen de artikels. Veel leesplezier!

Games
Hardware & varia

Zoals dit elk jaar het geval is, stonden dit jaar ook weer verschillende hardware bedrijven hun nieuwste producten aan te prijzen. Denk maar bijvoorbeeld aan Razer, Corsair of Nacon. Wij hebben ook dit jaar kort een interview kunnen afleggen bij Troels Rasmussen, product portfolio manager bij EPOS, een leuke babbel gemaakt met de mensen van PDP en heerlijke snoepjes in de vorm van iconische game figuurtjes geproefd bij Powerbeärs.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Lost Password