Gamebrain @Gamescom 2022: overview

Gamebrain @Gamescom 2022: overview
Gamebrain @Gamescom 2022: overview

Het is geleden sinds 2019 dat we nog naar Gamescom konden gaan, dankzij een vervelend virus dat begint met de letter “C”, maar na twee lange jaren voelde het enorm goed om weer aanwezig te zijn in die grote hallen. Spijtig genoeg waren er heel wat (grote) publishers en games dit jaar niet aanwezig, en dat was wel te merken in enkele van de hallen die hierdoor vrij leeg aanvoelden. Zo hadden Nintendo en Sony besloten om niet te komen, hoewel Nintendo zo te zien de indie booth gesponsord heeft en er heel wat Nintendo Switch demostanden voorzien waren. Ook publishers zoals Square Enix waren afwezig, wat erg jammer was aangezien ik gehoopt had op een speelbare demo van de PSP-exclusive Final Fantasy VII Crisis Core remake voor de PS5. Of nieuws en een trailer van Final Fantasy VII: Rebirth (het tweede deel uit de nieuwe trilogie waar Final Fantasy VII: Remake het eerste was). Een ander grote afwezige was toch wel Hogwarts Legacy, waarvan ik ook stiekem gehoopt had op een speelbare demo. Nu goed, zelfs met het ontbreken van deze zaken was Gamescom voor mij nog steeds een geslaagd event en zijn er, zoals jullie hieronder kunnen lezen, voldoende interessante games geweest die je er kon aanschouwen en spelen.

Hieronder kan je een overzicht vinden van het grootste deel van de games die we gespeeld hebben. Je kan vanuit het overzicht doorklikken op een titel om onze bevindingen er over te vinden, samen met enkele screens en/of trailers. Je kan op elke pagina onderaan ook de knoppen vorige/volgende gebruiken om te navigeren tussen de artikels. Veel leesplezier!

Grote releases
Indie Corner
Hardware

Er waren dit jaar ook weer verschillende standen die hardware kwamen aanprijzen, denk maar bvb aan Razer, Corsair of Nacon. Wij hebben kort een interview kunnen afleggen bij Troels Rasmussen, product portfolio manager bij EPOS, jullie waarschijnlijk wel bekend dankzij onze reviews over, onder andere, de H3PRO headset en EPOS GTW 270 Hybrid oortjes. Tijdens dit interview werden twee aankomende producten getoond en toegelicht, iets wat we jullie zeker niet willen onthouden.

Verder hebben we ook een babbeltje geslagen met de eigenaar van consolekabels, een Belgisch bedrijf, dat zich recent heeft toegespitst op HDMI converters en scalers.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password