Gamebrain @Gamescom 2019: overview

Dat we hard uitkeken naar Gamescom, zullen we zeker niet ontkennen. Met veel plezier vertrokken we dan ook als three man army richting Duitsland om de nieuwste games te gaan testen, babbeltjes te slaan met uitgevers en devs en natuurlijk om jullie hier van een uitgebreid verslag te voorzien. Helaas zijn we enkel dinsdag kunnen gaan, maar Niels voelde het toch kriebelen en vertrok zaterdag in zijn eentje terug naar Gamescom om wat meer te proeven van al dat goeds (en dan hebben we het niet enkel over de currywurst mit pommes!). Zo zorgt Niels er weer voor dat we toch ook nog een gezonde dosis aan indie games en zelfs een mobile game kunnen coveren voor jullie!

Hieronder kunnen jullie een overzicht vinden van het grootste deel van de games die we gespeeld hebben. Je kan vanuit het overzicht doorklikken op een titel om onze bevindingen er over te vinden, samen met enkele screens en/of trailers. Je kan op elke pagina onderaan ook de knoppen vorige/volgende gebruiken om te navigeren tussen de artikels. Veel leesplezier!

Grote releases
Indie Corner
Mobile games

Ten slotte ook nog onze first impression van Gamescom dit jaar:

Jimmy first impressions

Voor mij was het ook deze keer wederom een zeer leuke editie. Het stond voor mij ook wel een beetje in het teken van Remasters en Remakes, want deze waren best talrijk aanwezig. Op zich ook niet zo gek, gezien we aan de vooravond van een generatiewissel staan. Verder is daar trouwens ook niets mis mee, want op deze manier krijgt de jongere generatie kans om deze games te ontdekken, en wij oude rotten kunnen deze game herbeleven met upgrades van de huidige technologie. Een win/win situatie als je het mij vraagt. Sommige uitgevers hadden dit jaar niet zo veel games bij als andere jaren, mede door de aankomende nieuwe generatie, waardoor er net wat meer open plekken waren dan anders. Op zich niets mis mee natuurlijk, want er waren nog steeds een massa games aanwezig. Ik verwacht volgend jaar toch wel enkele next-gen games te zien alsook vermoedelijk de nieuwe consoles. Ik kan amper wachten op de volgende editie, want het blijft toch telkens een blij weerzien met deze gamesbeurs! 

Niels first impressions

Hyped als we waren, vertrokken we véél te vroeg naar Duitsland, wat resulteerde in een uurtje wachten aan de ingang. Gelukkig ging de tijd toch snel voorbij omdat we volop onze battle tactics aan het bespreken waren. Eerst een bezoekje aan Nintendo brengen, daarna Microsoft enzovoorts. Eenmaal binnen werd het snel duidelijk dat we alweer niet alles gedaan gingen krijgen, want jeetje, er is best veel aanwezig elk jaar op Gamescom. Alle standen waren wederom mooi aangekleed en het kiezen waar we als eerste wouden spelen werd toch plots een stuk moeilijker. Zoals Jimmy al zei, er waren best wat Remakes en Remasters aanwezig, maar ook heel veel nieuwe games. Sommige games waren helaas enkel daar met wat filmpjes (ik kijk naar jou, Death Stranding), wat wel jammer was om te ontdekken na een lange wachtrij. 

Dylan first impressions

Ik ben iemand die de dag voor dat er iets spannend gaat gebeuren, niet kan slapen. Dit was ook voor deze editie van Gamescom niet minder waar. Ondanks ik al een zestal keer naar de grootste gaming beurs van Europa ben geweest. Om 4u opgestaan en samen met Niels en Jimmy vertrokken we. Eens toegekomen had ik nog meer zin in deze dag! Ook dit jaar waren de geweldig indrukwekkende stands weer talrijk aanwezig en hebben we heel wat games kunnen testen. Het fijne aan de pers dag is dat je niet over de koppen moet lopen in de hallen en gangen. We hebben alles op ons gemak kunnen bekijken en met leuke goodies naar huis kunnen gaan. Onze benen en voeten hebben het anders wel goed gevoeld want we waren steendood!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password