Game Dev Story

Game Dev Story is een tycoon game die in 2010 verscheen op iOS en Android, nadat de game reeds eerder uitkwam voor PC in 1997. Deze pc versie was exclusief voor Japan, maar gelukkig is de mobile versie beschikbaar voor iedereen. In Game Dev Story is het de bedoeling om een zo succesvol mogelijke game developer op te starten.

In Game Dev Story begin je een nieuw bedrijfje dat games ontwikkeld. Je krijgt je eerste kantoor, waar je dan ontwikkelaars moet aannemen zodat je kan beginnen met het ontwikkelen van games. Je doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld te verdienen, en dus zo goed mogelijke games te produceren. Jij als speler beheert natuurlijk het hele bedrijfje, en jouw beslissingen zullen weerspiegelen in de kwaliteit en de verkopen van de games die jij hebt gemaakt. Hoe beter jou personeel is, hoe beter de games zullen zijn die jij de wereld instuurt. Daarnaast heb jij ook nog de controle over hoe jij de game zal laten ontwikkelen. Je kan kiezen om voor kwaliteit te gaan, maar dat kost dan natuurlijk veel meer om een game te ontwikkelen. Je kan ook kiezen om een game aan sneltempo te maken, maar dit gaat dan natuurlijk ten koste van de kwaliteit. Je beschikt ook over de mogelijkheid om personeel trainen zodat ze nog meer bekwaam worden, waardoor jij weer betere games kan ontwikkelen. Al is het  natuurlijk  ook mogelijk om deze te vervangen door beter personeel als je dit wil.

Na een tijdje zal je merken dat je steeds meer geld verdient aan je games, waarna je de kans krijgt om een groter kantoor aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat jij meer personeel kan aannemen, waardoor je weer betere games kan maken, met het positieve gevolg dat je natuurlijk weer meer geld zal verdienen. Wanneer je een game ontwikkeld kan je kiezen welk genre en sub-genre jij je game zal geven. Dit heeft invloed op hoe populair jou game zal zijn, en natuurlijk ook op de verkopen die jij hiermee zal halen. Combineer je deze met twee die perfect bij elkaar passen, dan zal jij veel hogere verkoopcijfers halen dan wanneer je er kiest die absoluut niet bij elkaar passen. Wanneer jij een game uitbrengt krijg jij review scores te zien van je nieuwe game. Hoe hoger de scores hoe meer je natuurlijk zal verdienen. Met een beetje geluk maak jij een game die zo goed is dat deze in de “hall of fame” terecht komt. Als je een “hall of fame” game hebt ontwikkeld dan kan je in de toekomst een sequel maken van deze game. Een ander voordeel hiervan is dat je game een enorme verkoop boost zal krijgen, aangezien iedereen zulke goede games wilt spelen. Net zoals in het echt toch?

 

Wat ik ook erg leuk vond in deze game is het feit dat men de echte gaming industrie parodieert. Wanneer je een game ontwikkeld kan je namelijk kiezen voor welk platform jij een game zal ontwikkelen. De platformen in deze game zijn dan ook gebaseerd om bestaande apparaten. Denk bijvoorbeeld, maar aan de Playstatus 2, de Microx 480 en de Intendro Whoops. En daar blijft het natuurlijk niet bij, zo zitten er wel meer leuke knipoogjes naar bestaande consoles en games. Wanneer je zelf wat bekend bent met de geschiedenis van de game industrie, kan je hierop inspelen om voor de meest populaire platforms te ontwikkelen. Want de game volgt de populariteit ervan zoals het in het echte leven is verlopen. Wil je echter een echte uitdaging kan je proberen om hits te ontwikkelen voor de minder populaire consoles, waarna deze het plots wel goed gaan doen en jij daardoor de geschiedenis veranderd. Erg leuk om te proberen! Na een tijdje spelen zal je ook de mogelijkheid krijgen om zelf consoles te ontwikkelen, waarna jij kan proberen het beter te doen dan de grote bekende gaming bedrijven.

Hoewel de game erg simpel lijkt, is Game Dev Story vrij verslavend. Door de grote toegankelijkheid van deze game is het erg leuk om tussendoor eens te spelen wanneer je niets beters te doen hebt. Hoewel de game destijds al voor PC was verschenen, leent het zich perfect voor tablet’s en telefoons. Als je nog een leuke game zoekt om eens tussendoor te spelen op je telefoon of tablet kan ik je deze titel absoluut aanraden. Enkel wel oppassen want je kan hier gemakkelijk voor enkele uren ingezogen worden. Ik persoonlijk speel absoluut niet graag games op een mobiel toestel, maar deze heb ik absoluut met veel plezier gespeeld.

   

  

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password