Ga op een nieuw avontuur om het verloren koninkrijk Khazad-dûm te heroveren in The Lord of the Rings: Return to Moria, nu beschikbaar op PC

Onafhankelijke ontwikkelaar Free Range Games en uitgever North Beach Games kondigen met trots aan dat The Lord of the Rings: Return to Moria, de enige survival crafting videogame die zich afspeelt in het Vierde Tijdperk van Midden-aarde, de iconische fantasiewereld gecreëerd door J.R.R. Tolkien, nu digitaal beschikbaar is voor Windows PC via de Epic Games Store. De game wordt op 5 december zowel digitaal als fysiek uitgebracht voor het PlayStation 5 computer entertainment system en komt volgens de planning begin 2024 naar de Xbox Series X|S consolesystemen. Beantwoord de roep van Lord Gimli Lockbearer en leid je groep Dwergen op een geheel nieuw avontuur om hun vergeten koninkrijk terug te winnen in de donkerste diepten van de legendarische Mijnen van Moria.

“The Lord of the Rings: Return to Moria is een liefdesbrief aan de Dwergen van Professor Tolkien, gemaakt door een ontwikkelteam van hardcore fans. We hebben het volgestopt met zoveel mogelijk overlevering, verkenning, gevaar en plezier als we konden,” zegt Jon-Paul Dumont, Game Director van Free Range Games. “Maar dit is niet het einde! Met de steun van onze ongelofelijke community is dit nog maar het begin van onze avonturen in Khazad-dûm.”
“We zijn erg blij met de lancering van The Lord of the Rings: Return to Moria te lanceren en we kunnen niet wachten tot fans van survival crafting hun dwergen kunnen creëren en de vierde eeuw van Midden-aarde kunnen betreden om de iconische wereld van J.R.R. Tolkien te verkennen”, aldus John Miller, CEO van North Beach Games. “Free Range Games was de perfecte partner voor deze onderneming; hun visie voor het project, toewijding aan de overlevering en expertise in het genre zorgden samen voor een zeer boeiende en bevredigende ervaring waarvan we hopen dat fans van zowel survival crafting als The Lord of the Rings zullen genieten.”

Het verhaal van The Lord of the Rings: Return to Moria neemt spelers mee naar het vierde tijdperk van Midden-aarde, de fantastische wereld gecreëerd door J.R.R. Tolkien. Spelers worden door Lord Gimli Lockbearer (in de game ingesproken door acteur John Rhys-Davies) opgeroepen om naar de Misty Mountains te gaan. Ze vormen daar een compagnie dwergen die de opdracht hebben om de verloren buit van het dwergenland Moria – bekend als Khazad-dûm of Dwarrowdelf – terug te halen in de diepten onder hun voeten. Hun zoektocht vereist doorzettingsvermogen en teamwork, waarbij ze diep in de Mijnen van Moria moeten graven om de schatten terug te vinden in de hoop ze ooit in hun oude glorie te herstellen.

In The Lord of the Rings: Return to Moria creëren spelers hun eigen aangepaste Dwerg voordat ze zich alleen of samen met een groep collega-Dwergen online in de spelonkachtige mijnen van Moria wagen. Elk avontuur in de diepte brengt unieke uitdagingen en mogelijkheden met zich mee door het gebruik van procedureel gegenereerde omgevingen, waardoor bijna eindeloze mogelijkheden ontstaan als spelers op zoek gaan naar de diepste krochten van de Dwergen. Terwijl ze zich steeds dieper wagen, moeten de Dwergen ervoor zorgen dat hun metaal klaar is om de gevaren die daar liggen het hoofd te bieden. Ze moeten veerkrachtige pantsers en verfijnde wapens maken die bescherming kunnen bieden tegen alle soorten goblins, arachnoïden of meer mysterieuze vijanden die ze tegen kunnen komen. Graaf de mysteries van de Misty Mountains uit, win de kostbare metalen die de dwergen zo waarderen, bouw smederijen die al lang koud zijn geworden opnieuw op en leer het geheim van de Schaduw die in je schuilt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password