Forza Horizon 3

Forza Horizon 3
Forza Horizon 3
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Forza Horizon is weer helemaal terug. In Forza Horizon 3 ben jij dit keer niet een gewone deelnemer, maar krijg jij de touwtjes in handen van het Horizon festival. In dit derde deel reizen we naar Australië na eerder al de Verenigde Staten en Europa bezocht te hebben. 

Net zoals het vorige deel is ook Forza Horizon 3 een open wereld game. Dit betekend dus dat je weer vrij bent om te gaan en te staan waar jij maar wil. Hierdoor is in tegenstelling tot de Forza Motorsport reeks deze game geen pure racing sim. Forza Horizon 3 zit ergens tussen een sim en een arcade racer in en dit komt de fun alleen maar ten goede. Hierdoor is het dan ook mogelijk om spectaculaire races op te zetten. Denk bijvoorbeeld maar aan een race tegen een trein, een straaljager en zelfs een race tegen een zeppelin. Naast deze races, die in de game “Showcase Events” noemen, heb je natuurlijk ook de gewone races tegen andere wagens, deze zijn minstens net zo leuk als deze Showcase Events. Zo zijn er op alle locaties een zeer groot aantal exhibition races en tournaments om te doorlopen, je zal je dan ook niet snel gaan vervelen in Forza Horizon 3.

This is your festival!

Naast deze vooropgestelde events is het voortaan ook mogelijk om je eigen events te organiseren via Horizon Blueprint. Hiermee kan je zelf een race of toernooi organiseren met settings die jij zelf kiest.Zo kan je de route van deze race bepalen, het aantal laps, alsook welke wagens er zijn toegelaten in jouw event. Deze events die jij zelf creëert kan je ook online delen, zodat andere gamers deze ook kunnen spelen.

Tijdens het racen en het completen van events verdien je XP, credits en fans. Dit heb je uiteraard nodig om wagens en festival locaties te kunnen upgraden. Wanneer je voldoende fans hebt verzamelt kan je ofwel een festival openen op een nieuwe locatie, ofwel een bestaande locatie upgraden. Door dit te doen unlock je nieuwe events die je vervolgens weer moet zien te winnen. Xp dient dan weer om jezelf te levelen. Telkens jij een level hoger raakt, krijg je een spin van het bonus rad cadeau. Hier kan je vervolgens ofwel meer credits winnen of een nieuwe auto. Nieuw in FH3 zijn speciale auto’s die je enkel kan verkrijgen in deze bonus spins. Deze speciale wagens bevatten een extra perk die je meer XP, credits of fans opleveren wanneer je deze wagen gebruikt. Erg handig om je statistieken te boosten.

Racen met vrienden

Nieuw in Forza Horizon 3 is de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen in jouw spel om zo samen de campaign mode te doorlopen. Het is dan ook veel leuker om samen met vrienden doorheen alle events te racen dan op je eentje, (wat op zich natuurlijk ook al erg leuk is) echter is het wel zo dat de progressie die je hier behaald enkel geldt voor de game van wie de game host. Bij de host al de progressie opgeslagen worden, maar niet bij je mede spelers. Wel krijgt uiteraard iedereen credits, fans en XP bij het beëindigen van een event, al zal je deze dan wel nogmaals moeten uitrijden op je eigen save wanneer je zelf niet de host bent, en je deze nog niet zelf hebt gefinished.

Daar blijft het uiteraard ook niet bij, want net als in Horizon 2 valt er online natuurlijk meer te beleven dan een co-op campaign. Zo is het weer mogelijk om samen met andere mensen in free roam te cruisen doorheen Australië en om deel te nemen aan online tournaments. Wanneer je aan een online toernooi deelneemt zal je voor de aanvang van een nieuwe reeks races kunnen stemmen op het toernooi dat jij wilt spelen. Daarna kies je een wagen uit de bijbehorende klasse, en je kan naar hartenlust gaan racen om proberen de overwinning te halen. Let er echter wel op dat je tijdens een online kampioenschap niet meer van wagen kan veranderen. Je zit dus vast aan de wagen die jij bij aanvang kiest. Hoewel dit niet meteen een probleem is, zou het toch leuk zijn om van wegen te veranderen wanneer jij merkt dat je wagen niet geschikt is voor de type race, of net niet krachtig genoeg is. Hierdoor zal het online dan ook af en toe voorvallen dat je ondanks de geweldige racing skills waar jij uiteraard over beschikt, je toch achteraan wat zit aan te modderen omdat je net een minder goede wagen hebt dan de andere spelers.

Maak van je wagen een kunstwerk

Een ander punt dat mij persoonlijk af en toe stoorde is het feit dat wanneer jij bij aanvang van een offline toernooi een nieuwe wagen aanschaft, je niet de mogelijkheid krijgt om deze wagen te upgraden naar wens. Want zodra jij een wagen aanschaft start dan ook de race, waardoor jij deze dient te verlaten als je , je wagen toch wil upgraden. Want dit is enkel mogelijk op de festival sites.

Het upgraden van wagens gaat weer net zo vlot zoals het in andere Forza games reeds het geval was. Je kan kiezen om zelf alle onderdelen uit te kiezen en installeren, of je kan opteren voor auto upgrade, waarna het spel zelf de ideale onderdelen voor je wagen uitkiest. Net zoals in de andere games uit deze reeks kan je ook in FH3 visuele upgrades uitvoeren. Zo kan je weer naar hartelust nieuwe bumpers en spoilers op je wagen zetten. In FH3 gaat het echter wel verder, want er zijn verscheidene wagens waar je deze keer zelfs een body kit op de wagen kan zetten van bijvoorbeeld Rocket Bunny. Verder is het uiteraard ook weer mogelijk om zelf ene mooi design te creëren voor je wagens. Ben je echter niet creatief genoeg, dan kan je er ook voor kiezen om een design van een andere speler te downloaden. Deze krijgt hiervoor dan ook een beloning in de vorm van credits voor elke keer dat een design is gedownload en gebruikt is geweest.

Geniet van geweldige muziek en prachtige omgevingen in Australië

Naast dat je in Forza Horizon 3 kan genieten van racen, kan je ook genieten van de prachtige omgevingen die te ontdekken zijn in de wereld van FH3. Australië is prachtig weergegeven met enorm sfeervolle locaties. Je zal merken dat het Australiê uit deze game bijna net zo divers is als in het echte leven. Zo zal je racen doorheen dichtbegroeide jungles, moderne steden en zanderige woestijn vlaktes die stuk voor stuk een lust voor het oog zijn en dit zonder ook maar één keer een laadscherm tegen te komen.

Naast prachtige landschappen bevat de game ook geweldige muziek verdeelt over 8 radio zenders. Elke zender speelt een ander genre van muziek af, waardoor er voor elk wat wils is. Ben je na een tijdje de beschikbare muziek toch beu gehoord? Dan kan je er altijd voor kiezen om een abonnement op Groove Muzic te nemen, waarna jij zelf je eigen playlists kan afspelen in Forza Horizon 3.

Niet alleen de muziek en de landschappen zijn prachtig weergegeven, maar ook alle beschikbare wagens ogen indrukwekkend en erg realistisch. Alle auto’s zijn met een groot aandacht voor detail opgebouwd en zijn nagenoeg perfect overgezet naar deze game. Combineer dit met de prachtige lichteffecten die in de game zitten, waardoor je maar al te vaak zowel de landschappen als de wagens in deze game zal zitten bewonderen.

Conclusie:

Playground Games is er in geslaagd om een enorm leuk en verslavend vervolg te maken. Samen met de sterke gameplay, talrijke events, de prachtige graphics en geweldige muziek is Forza Horizon 3 één van de beste racing games van dit moment. Deze game zal dan ook niet snel gaan vervelen.

 

 

Good

  • Prachtige graphics
  • Zeer goede handling
  • Enorm grote wereld met talrijke events
  • Co-op Campaign
9.5

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password