Fortnite speelt een rol in heel wat scheidingen

Om de zoveel tijd duikt er wel eens een game op die echt doorsijpelt in de mainstream wereld. Denk aan World of Warcraft, Pokémon, Minecraft en recent ook Fortnite. Natuurlijk komen deze games dan niet altijd positief in beeld. Integendeel, want vaak gaat het dan over verslaving en de invloed ervan op het gedrag van onze kinderen. Nu goed, ook grote mensen blijken er niet altijd even goed mee te kunnen omgaan. Blijkbaar speelt Fortnite immers een rol bij heel wat echtscheidingen.

Concreet zouden Fortnite en andere online games in het Verenigd Koninkrijk in 2018 al genoemd worden in zo’n 200 dossiers van echtscheidingen. Dat is niet weinig, maar over de exacte rol die Fortnite en de andere games spelen, is verder niet veel bekend. Vermoedelijk betreft het vooral terloopse vermeldingen om aan te geven dat een van de partners “verslaafd” is aan een spel en daardoor geen aandacht meer heeft voor de andere partner en het gezin of andere belangrijke zaken. Vermoedelijk wordt Fortnite ook telkens als negatief punt aangehaald door de partner die de game niet speelt.

Overigens zijn deze cijfers afkomstig van één bureau in het Verenigd Koninkrijk, maar het zou wel een van de grootste zijn die zich bezighouden met echtscheidingen, zijnde Divorce Online. Dit jaar werden al 4665 dossiers opgesteld en bij 200 daarvan was dus melding van Fortnite of een andere online game. Hoe groot het aandeel van Fortnite precies is, wordt niet gezegd. Vermoed wordt dan ook dat het vrijgeven van de cijfers en de vermelding van Fortnite ook dienst doet als een marketingsstunt van Divorce Online.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password