Fortnite op iOS behaalt omzet van 300 miljoen dollar

De razend populaire game Fortnite heeft op iOS 300 miljoen dollar opgeleverd. Dit werd bekend in een recent rapport van Sensor Tower.

De mijlpijl van Epic Games, wat omgerekend 261 miljoen euro is, werd bereikt nadat het als invite-only-bèta op iOS in maart dit jaar werd gelanceerd. Hiermee werd het bedrag in slechts 200 dagen behaald.

Volgens Sensor Tower is een percentage van 65% van het bedrag afkomstig van spelers uit de Verenigde Staten. Daarnaast werd van het totaalbedrag 20 miljoen (17,4 miljoen euro) gegenereerd in de laatste week, mede door de lancering van het zesde seizoen in de Battle Royale-modus van Fortnite.

In vergelijking met andere actiegames op iOS ligt Fortnite sterk voor op de rest. Concurrent Clash Royale had 249 dagen nodig om hetzelfde bedrag aan omzet te genereren buiten China. Bij de moba Honor of Kings duurde dit 316 dagen. Battle Royale-concurrent PUBG Mobile heeft sinds de iOS-release op 15 april een omzet gegenereerd van 47 miljoen dollar (41 miljoen euro). De enige game die sneller een omzet van 300 miljoen dollar opleverde was Pokémon Go. Deze game bereikte deze mijlpaal in slechts 113 dagen.

Wereldwijd spenderen spelers per dag gemiddeld een totaal van 1,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) op de iOS-versie van Fortnite. Dit gemiddelde aantal is inmiddels gestegen tot 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen dollar) sinds de lancering van het zesde seizoen. Voor zover de Android-versie betreft, heeft Fortnite tot nu toe ongeveer 60 miljoen dollar (52 miljoen euro) opgeleverd sinds de lancering op 9 augustus.

Fortnite is gratis beschikbaar op pc, Xbox One, PS4, Switch, iOS en Android.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password