For Honor

For Honor
For Honor
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:

Vikings, Samurai en Knights komen samen, niet om gezellig rond een kampvuur liedjes te gaan zingen, maar om de strijd  tegen elkaar aan te gaan, en te bewijzen wie de heerser van het slachtveld is.

For Honor is de nieuwe game van Ubisoft waarin we in de huid kruipen van Vikings, Samurai en Knights. Deze facties hebben elk 4 personages met elk hun eigen vechtstijl. Binnen elke factie vinden we een Vanguard, Assasin, Heavy en een Hybrid. Hierdoor zal je binnen elke factie een character terugvinden die past bij jou speelstijl.

We gaan niet diep in de characters duiken, maar wel even vermelden dat elk character het waard is om te spelen en uit te proberen. Ze hebben allemaal hun voor en nadelen. De basis van elk character begrijpen is een belangrijk onderdeel van For Honor, als je een meerwaarde wilt zijn op het slachtveld. Dit kan makkelijk door de combo lijsten te bekijken, en de bijgevoegde introductie van elke class te bekijken. Op deze manier ben je altijd voorbereid en ga je een enorm voordeel hebben tegenover je tegenstander.

Wat mag je verwachten in For Honor? Het beste kan je for honor vergelijken als een kruising tussen het snelle combat systeem van bloodborne, gecombineerd met de combo’s en speelstijl van fighting games. Je kan alle aanvallen van je tegenstander blokken of ontwijken en dit zal zelfs goed lukken voor nieuwe spelers. In For Honor is er altijd een indicator die toont langs waar je vijand gaat slaan, je moet “simpel weg” dan in dezelfde richting blokken om deze aanval tegen te houden. De indicator zal ook tonen als de aanval unblockable is of als deze jou block zal breken. Dit lijkt simpel maar het gaat soms heel snel. De toevoeging is toegevoegd vanwege de camera. Je speelt vanuit een 3th person view, hierdoor blokkeert je character een deel van het scherm en kan je niet alles zien.

De combat heeft diepgang met een goede leercurve. Er is niets overdreven complex, maar er is wel veel om te leren, dit zal je snel ondervinden tijdens je playthrough. Gelukkig heeft For Honor enkele manieren om je hier op voor te bereiden. Je hebt verschillende speelmodes ter beschikking waar je gebruik kan van maken om te oefenen. Uiteraard zijn er tutorials voorzien met zowel basic als advanced instructies. Elke multiplayer mode kan je spelen tegen de AI, waardoor je kan oefenen, dit zal je een goed beeld geven van waar elke mode om draait.

Je kan kiezen om 1vs1 of 2vs2 duels aan te gaan. Hier word je geplaatst op een gedeelte van de map en mag je het gezellig uitvechten. De 1vs1 is mijn persoonlijke favoriet, gewoon jij en je vijand die het lekker mogen uitvechten op een klein gebied. Vervolgens hebben we nog Dominion en Deathmatch. Dit zijn 4v4 speelruimtes waar het zowel kan draaien als objectives of gewoon kijken wie er als laatste blijft staan. Dominion is simpel, het team dat eerst 1000 punten haalt, wint. Dit doe je door je tegenstanders neer te maaien en bepaalde gebieden onder je team hun controle te houden.

Deathmatch krijgt een onderverdeling in Skirmish en Elimination mode. Skirmish komt weer neer om 1000 punten te halen door het vijandelijke team te verslaan in tijdens het gevecht en de npc mobs van je team te laten oprukken naar de andere kant van de map, en dit terwijl je de vijandelijke npc’s een kopje kleiner maakt. In Elimination mode is net als bij Skirmish de bedoeling om het vijandelijke team te verslaan, echter beschik je in deze mode niet over respawns. Deze 4vs4 matches zijn vrij chaotisch, je kan steeds in je rug aangevallen worden door een andere speler, 2vs1 is niet onmogelijk, maar hiervoor ga al meer ervaring nodig hebben.

De meeste modes zijn vrij eentonig en brengen niets nieuws, er zijn zeker aanpassingen nodig. Bij elimination zal je opmerken dat de vijand je niet zal aanvallen, maar weglopen om eerst een power-up op de map te gaan halen, iets wat hier totaal niet op zijn plaats is volgens mijn ervaring.

Natuurlijk mag ook de story mode niet ontbreken. Elke factie heeft zijn verhaal gekregen. De story word op een leuke manier gebracht, en zal je ook weer voorbereiden op het combat systeem. Ook de stiry mode kan in verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden, en geven elk hun eigen beloningen. Zeer belangrijk en leuk om te vermelden is dat dit in co-up mode kan gespeeld worden.

Als laatste wil ik nog even het “Steel” systeem vermelden. Steel zijn resources die je krijgt na elk gevecht. Deze kan je gebruiken om je gear te upgraden. Gear heeft een kans om te droppen na elk gevecht. Deze bevatten zowel andere looks als stats. Nu deze stats zijn enkel van belang in dominion. Alle andere modes negeren deze stats, waardoor deze geen geen meerwaarden opleveren. Steel word gebruikt om gear te upgraden en om bepaalde zaken te kopen. Zo kan je een ander ornament op je headpiece plaatsen of andere kleurpatronen unlocken voor op je armor. Ook kan je Mythic skin pakketten kopen of emote’s, finishers en extra effecten. Ga er niet vanuit dat je deze snel zal unlocken, tenzij voor een vergoeding in de cashshop. Je kan steel kopen in de online store en als deze laatste zaken zijn die je wilt unlocken heb je niet veel keus. De mythic skin pakketen gaan al vanaf 36000 Steel, de emotes van 5000-7000. Dit terwijl je 20-30 steel krijgt per win. Je krijgt wel wat bonus Steel door je tutorials te completen, maar dit is eenmalig, je zal dus moeten farmenom steel tenzij je er geld wil tegenaan gooien.

Conclusie:

Hoewel ik veel potentieel zie in For Honor, heb ik het gevoel dat het spel niet helemaal afgewerkt is. Zeker niet voor de retail prijs waarop de game nu verkrijgbaar is. De combinatie van fighting game met RPG elementen als levelen en het gebruik van gear is niet iets wat ik verwacht of zocht. Zelf houd ik het daarom bij 1vs1 gevechten, waar het gewoon om de basics draait.

De sfeer in het spel ligt fantastisch en je voelt je ook echt op een slagveld thuis, hier zijn ze zeker in hun opzet geslaagd. De combat zelf is vloeiend, je zal eerder het gevoel hebben dat je iets fout aan het doen bent wanneer je verliest. Alle characters zijn goed gebalanceerd, op alles wat je tegenstander naar je kan smijten is er wel een antwoord.

[bol_product_links block_id=”bol_58aafb09cf8b4_selected-products” products=”9200000045907661,9200000045907663,9200000074656307″ name=”For Honor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Good

  • Goede Sfeer
  • Fantastische Combat

Bad

  • Weinig dieptegang in multiplayer
  • Weinig goede content voor volledige prijs
7.5

Goed

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password