Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise
Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Games zoals Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise zijn bijzonder welkom in deze tijden. Ik ben een vrij sportief iemand, maar nu de fitness centra en sport clubs gesloten zijn en het buiten vrij koud is merk ik wel dat het vaak moeilijk is om mij warm te krijgen om te sporten. Gelukkig maar dat er dan games zijn zoals Ring Fit Adventure en tal van andere fitness games om mij binnen, waar het lekker warm is, actief te houden. Eens kijken of Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise daar aan kan bijdragen.

Every champion was once a contender who refused to give up

Ik heb de originele Fitness Boxing, die ondertussen een tweetal jaar geleden is verschenen, nooit echt lang gespeeld. Voor mij deed het toen niet voldoende om mij elke dag opnieuw te laten terugkeren. Maar goed, toen had ik heel wat alternatieven in de echte wereld die nu niet mogelijk zijn. Bij het opstarten worden we onthaald door één van onze coaches en krijgen we enkele vragen vooraleer we aan de slag mogen. In een kleine oefenronde leer je al snel hoe de oefeningen gaan verlopen.

Na deze introductie, en uiteraard goed voor en na gestretcht te hebben, kunnen we wat meer opties verkennen in het hoofdmenu. Zo is er de dagelijkse workout die je kan doen waarna je een leuke stempel krijgt op je kalender waarmee je perfect kan zien op welke dagen je je challenges hebt gedaan. Daarnaast is er een optie om vrij te trainen. In deze mode kan je kiezen welke workout je wil doen, hoe zwaar de workout mag zijn, welke muziek je op de achtergrond wil horen en hoe snel deze moet spelen alsook de achtergrond die zichtbaar is tijdens je oefening.

Keep in rhythm

De oefeningen zelf zijn vrij simpel, maar best pittig. Je moet bepaalde slagen uitvoeren op de maat van de muziek. Welke dit zijn, zie je aan de iconen die op de tracks links en rechts verschijnen. Elk icoon is gekoppeld aan een bepaalde slag zoals een snelle “jab”, “straights”, “hooks” of “uppercuts” en later ook wanneer je moet bukken of zelfs blokken. Je Joy-Con controllers registreren al deze bewegingen relatief accuraat, hoewel het soms lijkt dat bepaalde slagen minder goed geregistreerd worden, en op het einde van je workout wordt je beoordeeld op hoe goed je het hebt gedaan. En dat is het zo wel een beetje.

Clothes don’t make the man

Om je te begeleiden zijn er maar liefst 9 verschillende coaches. Persoonlijk heb ik tijdens het reviewen constant gewerkt met de standaard coach omdat dit weinig veranderd aan het spel zelf. Iedere coach heeft een eigen persoonlijkheid en het kan voor sommige spelers wel leuk zijn om een rustiger type te selecteren zoals Karen terwijl andere mensen net nood hebben aan een meer enthousiast iemand zoals Janice. Wat ook wel tof is, is dat je hun kledij en voorkomen kunt aanpassen en tweaken naar jouw goedkeuren. Tijdens het spelen van het spel speel je meerdere outfits vrij door achievements te behalen zoals een bepaald aantal dagen op rij je dagelijkse oefeningen te doen, je coaches te voorzien van een nieuwe outfit en zo verder. Hiervoor krijg je dan tickets die je kan inruilen voor nieuwe kleren. Meer zelfs, je kan de kleur van hun ogen veranderen of hun kapsel. Niet dat iets hiervan de gameplay beïnvloedt, maar het is een optie die je spel alleen maar leuker kan maken.

Ik zou willen kunnen zeggen dat er evenveel keuze was in het aantal liedjes waaruit we kunnen kiezen. Buiten de drie originele liedjes zijn er 20 bekende liedjes vrij te spelen zoals “Animals” van Martin Garrix of “Castles in the Sky” van Ed Sheeran. Verschillende genres en zowel oudere als nieuwere tracks dus, maar spijtig genoeg niet in de vorm zoals je zou denken. Ze zijn allemaal aangepast, wegens licentie redenen vermoed ik dan, en klinken erg vreemd. De liedjes bevatten geen gezongen teksten en klinken alsof ze op een synthesizer gespeeld werden. En dat bedoel ik niet in een goede manier. In het menu is een eShop optie die je momenteel nog naar een foutpagina stuurt, maar de kans bestaat er in dat er wel nog extra liedjes beschikbaar gaan komen. Als ze klinken zoals hetgeen we hier nu hebben, dan pas ik daar alvast voor.

Conclusie

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise is een spel dat wat in het midden valt voor mij. De controls werken goed genoeg, op sommige slagen na die niet even goed lijken te registreren, en er is voldoende content om je meermaals terug te laten komen voor meer. Jammer genoeg was de muziek toch een beetje een afknapper voor mij, dankzij de vreemde versies die ze er in hebben gestoken. Toch kon ik daar langs kijken en heb ik een goede tijd gehad met deze game.

Als je voor jezelf kiest om de oefeningen ook zo goed mogelijk te voltooien door jezelf 100% te geven dan hou je er zelfs best een goede workout aan over. Stretch zeker goed mee, zowel voor het boksen als er na, zodat je de dag erna niet stijf en pijnlijk uit je bed moet kruipen. Al bij al is deze game dus wel een degelijk alternatief om zo eens een keer of 2 in de week op te zetten om je wat variatie aan je training thuis te geven.

Good

  • Een leuke manier om fit te blijven
  • Achievements blijven je motiveren

Bad

  • Liedjes klinken vreemd
  • Niet alle bewegingen detecteren even goed
  • Weinig variatie kan spelers snel vervelen
6.9

Aardig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password