Finales ESL Dutch Championship groot succes

ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds esportsmarktleider ESL, organiseerde met succes het eerste nationale esportskampioenschap, het ESL Dutch Championship. De spannende eindstrijd werd bekeken door duizenden fans online en live op het grootste techevent van de Benelux, Bright Day. Daar kroonden Team Echo Zulu en mCon esports zich tot de eerste esportskampioenen van Nederland. De kersverse Nederlands kampioenen gingen met een prijzenpot van maar liefst 20.000 euro naar huis. Bovendien won de Most Valuable Player ook een gloednieuwe Mercedes-Benz A-Klasse voor een week.

Nederlands kampioenen
De finales van de League of Legends- en Counter-Strike: Global Offensive-competitie werden afgelopen weekend live gespeeld op het hoofdpodium in de Expo Haarlemmermeer. Hierbij kroonde Team Echo Zulu zich tot winnaar bij League of Legends en mCon esports werd kampioen bij Counter-Strike: Global Offensive. Team Echo Zulu wist overtuigend de finale te behalen van de League of Legends-competitie en trok na een spannende strijd uiteindelijk aan het langste eind. Teamcaptain Dennis “Boomin” Melnikov was zeer blij na de winst in de finale:“Het voelt goed om, als titel favoriet, ongeslagen kampioen te worden”. Ook Jarne “Kzealos” van Ransbeeck, teamcaptain van mCon esports, spreekt over loon na werken na het binnenhalen van het kampioenschap bij Counter-Strike: Global Offensive:“Ik heb hiervoor mijn examens moeten opzeggen, ik heb altijd al een keer een ESL event willen winnen”. De kersverse Nederlands kampioen mCon esports heeft zich hiermee gekwalificeerd voor het ESL Pro European Championship. In de internationale league vertegenwoordigen zij Nederland en gaat het de strijd aan met de Europese top.

Bright Day
Dit is de tweede keer dat ESL Benelux een groot esportsevenement organiseert op Bright Day. Vorig jaar werden de finales van het ESL Benelux Championship georganiseerd en dit jaar was de eerste editie van het ESL Dutch Championship. Dit jaar bezochten meer dan 22.500 game- en techliefhebbers het grootste technologie-evenement van de Benelux. Tijdens de ESL Championship finales hadden bezoekers ook volop de mogelijkheid om de nieuwste gadgets uit te proberen, workshops te volgen, deel te nemen aan de diverse competities zoals de Ziggo eBattle F1 en verschillende games van Ubisoft te spelen in de ESL Play area.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password