Final Fantasy XVI verschijnt op 22 juni 2023

Square Enix, maakte vandaag bekend dat de langverwachte actie-RPG Final Fantasy XVI wereldwijd zal verschijnen op 22 juni 2023. Dit werd aangekondigd tijdens de Game Awards 2022, waar producer Naoki Yoshida op het podium verscheen voor de wereldpremière van een nieuwe game-trailer getiteld “REVENGE,” een verwijzing naar één van Clives motieven voor het avontuur dat spelers met hem kunnen beleven wanneer de game volgend jaar verschijnt voor de PlayStation 5. Het bedrijf onthulde ook dat spelers nu de Standard en Deluxe Editions van Final Fantasy XVI kunnen pre-orderen in de Square Enix Store, en dat pre-orders van de Collector’s Edition beginnen op maandag, 12 december.
Final Fantasy XVI neemt spelers mee op een gloednieuw, opzichzelfstaand verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals. Wanneer deze kristallen door de verspreiding van de Blight worden bedreigd, hangt de vrede aan een zijden draadje. Het lot van het land wordt bepaald door de Eikons, machtige en dodelijke wezens, en hun Dominants, mannen en vrouwen die de Eikons kunnen oproepen om hun krachten te gebruiken. Dit is het verhaal van Clive Rosfield, een krijger die ook wel “First Shield of Rosaria” wordt genoemd en heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, Eikon van Vuur, te beschermen. Al snel krijgt Clive te maken met een grote ramp en zweert hij zich te wreken op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die een spoor van rampspoed over de wereld trekt.

Final Fantasy XVI biedt boeiende personages, een rijke achtergrond en een meeslepende verhaallijn. De game wordt door Square Enix uitgebracht als Standard Edition en drie andere versies. De Standard en Deluxe Editions van de game zijn nu beschikbaar voor pre-orders, de Collector’s Edition komt voor pre-orders beschikbaar op maandag 12 december om 19:00 uur in de Square Enix Store. Iedereen die Final FantasyXVI pre-ordert ontvangt de Braveheart (wapen) DLC en Cait Sith Charm (Gil Boost-accessoire) DLC.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password