Final Fantasy XVI betaalde DLC “The Rising Tide” verschijnt op 18 april

Tijdens PAX East 2024 maakte Square Enix bekend dat de komende DLC voor Final Fantasy XVI, getiteld The Rising Tide, op 18 april verschijnt voor de PlayStation 5. The Rising Tide volgt op de eerder verschenen betaalde DLC, getiteld Echoes of the Fallen, en is de laatste DLC voor de hooggeprezen action-RPG. Beide hoofdstukken zijn nu met korting verkrijgbaar als onderdeel van de FINAL FANTASY XVI Expansion Pass.
The Rising Tide biedt toegang tot een gloednieuw verhaal met nieuwe gevechten, zijmissies, wapens, accessoires, een hogere level cap en meer, waardoor Clive’s reis een nieuwe dimensie krijgt, in aanloop naar de spannende finale van Final Fantasy XVI. In The Rising Tide ontvangt Clive in zijn schuilplaats een mysterieuze brief waarin hij wordt gevraagd om de Dominant van Leviathan the Lost te redden. Deze nieuwe DLC voert Clive en zijn metgezellen mee naar het verborgen land Mysidia, waar ze de tragische geschiedenis van een vergeten volk zullen ontdekken.

Wie The Rising Tide of de Expansion Pass aanschaft ontvangt speciale bonusvoorwerpen, inclusief een vernieuwde versie van de “Curtana”, het kenmerkende wapen van de Warrior of Light in Final Fantasy XIV, naast de Orchestrion Rolls “Torn from the Heavens” en “Through the Maelstrom”, die als achtergrondmuziek gespeeld kunnen worden in de hideaway.

Op 18 april, dezelfde dag dat The Rising Tide verschijnt, verschijnt ook Free Update (Ver. 1.30) voor FINAL FANTASY XVI. Deze update voegt diverse ‘quality of life’-verbeteringen toe aan de game, inclusief:

  • Keer onmiddellijk terug naar iemand die je een quest gaf met de nieuwe “Quick Complete”-functie
  • Icon-updates voor belangrijke character-quests
  • Een nieuwe Skill Set-functie die spelers tot 5 unieke ‘Feat and Ability’-sets laat opslaan
  • Abilities en Accessories zijn makkelijker te gebruiken
  • Nieuw “Custom” controller-type voor naar eigen wens aanpassen van de knoppenlayout
  • Tone-correctie, screen-effecten, en meer toegevoegd aan de Photo Mode
  • Vele nieuwe Orchestrion Rolls toegevoegd

Het hoofdspel, Final FantasyXVI, neemt spelers mee op een gloednieuw verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals. Wanneer deze kristallen door de verspreiding van de Blight worden bedreigd, hangt de vrede aan een zijden draadje. Het lot van het land wordt bepaald door de Eikons, machtige en dodelijke wezens, en hun Dominants, mannen en vrouwen die de Eikons kunnen oproepen om hun krachten te gebruiken. Dit is het verhaal van Clive Rosfield, een krijger die ook wel “First Shield of Rosaria” wordt genoemd en heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, Eikon van Vuur, te beschermen. Al snel krijgt Clive te maken met een grote ramp en zweert hij zich te wreken op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die een spoor van rampspoed over de wereld trekt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password