Final Fantasy XV Windows Edition

Final Fantasy XV Windows Edition
Final Fantasy XV Windows Edition
Release Datum:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:

In november 2016 zag Final fantasy XV het daglicht op console, nu bijna anderhalf jaar later krijgen ook PC spelers een kans om het nieuwe verhaal in de franchise te ontdekken.

Zowel de Royal Edition voor console als de Windows Edition hebben een gelijktijdige release gekregen. Om duidelijkheid te geven, beide versies hebben exact dezelfde content. We zullen even overlopen wat je krijgt, in vergelijking met het gewone basis spel.

Windows & Royal Edition:

 • Insomnia City Ruins map is uitgebreid met nieuwe side quests en vijanden.
 • Bestuurbare Royal Vessel boot. Hiermee kan je het gebied tussen Cape Caem en Altissia verkennen.
 • Nieuw accesoire dat je toegang geeft tot een nieuwe aanval.
 • First Person mode
 • Extra customizations voor je auto en wapens.
 • Mogelijkheid om de Regalia Type – D auto te verkrijgen en te upgraden.
 • Nieuwe achievements.
 • Alle eerder uitgebrachte DLC. (Episodes en Comrades)

Exclusief aan de Windows editie hebben we wel:

 • Het High Resolution Pack
 • Grafische opties.
 • HDR 10 support
 • Mod support.
 • Tobii Eye tracking integratie.

Als we naar de opties kijken zien we een duidelijk overzicht van wat we naar onze voorkeuren kunnen aanpassen. We hebben dezelfde opties als we kregen op console, zoals taal, moeilijkheid en combat enzoverder.  Bijkomend krijgen we de nodige grafische opties zodat het spel zich op de meeste huidige pc’s volwaardig zal kunnen tonen.

Zoals je hier kan bekijken zijn de nodige aanpassingen mogelijk. Bij FPS heb je de keuze uit 30, 60 en 120 FPS. Met de meeste huidige PC’s zal je 120 FPS moeilijk halen, zeker als je deze zou combineren met een hoge resolutie. Het spel, op max settings en een hoge resolutie draaien is praktisch onmogelijk. Hier zien we het verschil met andere games als ze naar pc worden gebracht. De settings die mogelijk zijn, met hardware van het moment komen nog niet overeen. Het spel is duidelijk geport met zicht op de toekomst.  Maar dit neemt niets weg van zijn huidige glorie. Als je zo focussen op 60 FPS met de settings die hierboven staan, dan zal deze volwaardig draaien. Heb je hier moeite mee, probeer dan even de Low preset, dit komt overeen met de console versies en zal je evengoed uren zoet houden in de wereld van Final Fantasy.

Als je dacht dat ze hier zouden ophouden…

Square Enix heeft ook gratis DLC ter beschikking voor iedereen die toch over een “monster” pc zou beschikken. We hebben het natuurlijk over het High Resolution Pack. Er zullen maar weinig mensen zijn die hier echter gebruik van gaan kunnen maken. Dit voelt weer aan als ondersteuning die meer naar de toekomst is gericht. Om hier gebruik van te kunnen maken zal je het spel zonder het pack aan 4k moeten kunnen spelen zonder ervaring van frame drops. Als je huidige setup dit niet kan ondersteunen zal je van dit High Resolution Pack niet veel merken, toch niet in de positieve zin.

Het is duidelijk dat Square Enix dit ander half jaar goed heeft benut. De pc port draait enorm vlot en hebben we de mogelijkheid gekregen de wereld er beter te laten uitzien en het spel vloeiender te laten draaien tegenover zijn console versie.

De vraag is natuurlijk ook, kunnen we dit spel spelen met muis en toetsenbord. Het antwoord is simpel, ja. Hier hebben ze de mogelijkheid voorzien om je keybindings aan te passen. Wat hier spijtig wel ontbreekt is de toevoeging van een mouse pointer om te werken in de menu’s en het gebruik van de muis tijdens het casten van bijvoorbeeld een magic spel, of je fishing rod. Om deze te richten valt het spel terug naar je movement knoppen in plaats van gebruik te maken van demuis, welk toch ontworpen is om zulke zaken te besturen.

Conslusie

Square Enix brengt ons met de PC release van Final Fantasy XV zeker een volwaardige port, niet enkel voor de huidige markt, maar ook voor de toekomstige. De omgevingen zien er prachtig uit en brengen het spel zo meer tot leven. De mod support die is toegevoegd zal ons zeker toegang geven tot eindeloos plezier, het is natuurlijk wachten op wat de community ons ook zelf zal voorschotelen. Dit mag zeker de standaard worden voor square enix als het op PC releases aankomt voor in de toekomst!

Lees hier ook onze originele review van Final Fantasy XV!

Good

 • Grafische opties
 • Mod Support
 • Ontwikkeld met oog op toekomstige upgrades

Bad

 • Muis support had beter gekund
 • Multiplayer DLC is nog niet volledig geoptimaliseerd
8.9

Geweldig

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password