Final Fantasy XIV: Shadowbringers Expansion verschijnt op 2 juli

Square Enix maakt bekend dat de derde uitbreiding van Final Fantasy XIV: Shadowbringers, op 2 juli 2019 verschijnt en vanaf 6 februari 2019 verkrijgbaar is als pre-order.

Deze informatie werd onthuld door producer & director Naoki Yoshida tijdens zijn keynote aan het begin van het Final Fantasy XIV Fan Festival dat op 2 en 3 februari plaatsvindt in Parijs. Hij vertelde ook meer over de content die deze uitbreiding zal bevatten.

De eerste nieuwe job in de Shadowbringers-uitbreiding is de ‘gunbreaker’ – een gunblade dragende krijger die als tank functioneert. Bekijk hieronder de gunbreaker in actie.

Daarnaast werd een nieuw speelbaar ras onthuld – de ‘Viera’, een lenig ras met lange oren als van een konijn, bekend uit de wereld van Ivalice Final Fantasy XII.

Het vervolg op de Return to Ivalice alliance raid-serie is onthuld als YoRHa: Dark Apocalypse – een gezamenlijke inspanning van gastontwikkelaars Yosuke Saito (Square Enix producer) en YOKO TARO (game designer), waarmee het duo achter de NieR-serie weer samenkomt.

Nieuwe Alliance Raid van de beroemde NieR-makers Yosuke Saito en YOKO TARO

Hieronder een volledige lijst van de content die in Parijs werd onthuld:

 • Nieuwe Job – De ‘gunbreaker’– meester van de gunblade.
 • Nieuw speelbaar ras – de ‘Viera’, konijnachtige woudbewakers.
 •  ‘Trust’-systeem – Een gloednieuw systeem waarmee spelers de instanced dungeons van Shadowbringers kunnen proberen te overwinnen met bekende NPC’s aan hun zijde (uitgezonderd dungeons die meer dan vier teamleden vereisen).
 • Nieuwe Alliance Raid – YoRHa: Dark Apocalypse – van de beroemde NieR-makers Yosuke Saito en YOKO TARO.
 • Nieuwe gebieden – Il Mheg – een weelderige, ontzagwekkende vallei en het Rak’tika Greatwood – een uitgestrekt bos vol oude, torenhoge wachters.
ARVE Error: Invalid URL https://youtu.be/zVVsm-9-o4E in url
 • Nieuwe Beast Tribe en Primal – de pixies en hun machtige regent, Titania.

Naast nieuwe informatie over de game, onthulde SQUARE ENIX ook de FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers Collector’s Edition. Deze is vanaf 6 februari als pre-order beschikbaar in de SQUARE ENIX Store. De Collector’s Edition bevat:
 • Shadowbringers Special Art Box – Een unieke, met zilver ingelegde doos met een illustratie van artist Yoshitaka Amano.
 • Dark Knight Figure – Een indrukwekkend, hoogkwalitief beeldje van de Warrior of Darkness als duistere ridder.
 • Shadowbringers artboek – Een artboek met een schat aan illustraties en concept art dat is gebruikt voor de creatie van deze uitbreiding.
 • Shadowbringers-logo sticker – Een herbruikbare vinylsticker met het Shadowbringers-logo.
 • FINAL FANTASY XIV speelkaarten – Een deck speelkaarten met artwork van A Realm Reborn tot Shadowbringers.
 • In-game Grani Mount – Rijd op de formidabele Grani en jaag elke schurk op je pad de stuipen op het lijf. Wees wel voorzichtig bij het bestijgen van dit nogal stekelige beest.
 • Ingame Wind-up Fran Minion – Neem Fran mee als je partner, te land, ter zee en in de lucht. Waar je avontuur je ook brengt, houd hem uit de buurt van Mist.
 • Ingame wapen Revolver Gunbreaker – Squalls iconische gunblade verschijnt in FFXIV als gunbreaker-exclusief wapen. Trek er mee ten strijde… of niet. Wat jij wil.
   

Pre-order-bonussen zijn onder meer een Baby Gremlin Minion en XP-Boosting Aetheryte Earring

Pre-orders voor Shadowbringers zijn vanaf 6 februari exclusief verkrijgbaar in de SQUARE ENIX Store. Wie de game pre-ordert komt in aanmerking voor de volgende items, die verkrijgbaar zijn vanaf 1 maart 2019 om 09.00 uur:

 • In-game Baby Gremlin Minion – Niets is zo verkwikkend als het verkennen van onbekende landen met een baby gremlin op je hielen die de hele tijd op je loopt te mopperen.
 • Aetheryte Earring – Een oorring die is gevormd naar de Aetherytes die je overal in steden tegenkomt. Levert indien gedragen 30% bonus EXP, tot level 70.
 • Early Access – Vroegtijdige toegang1 geeft spelers de kans om Shadowbringers al op 28 juni te spelen, enkele dagen voor de officiële release!

Omdat deze items al voor de lancering worden geleverd, kan iedereen die Shadowbringers pre-ordert de Aetheryte Earrings gebruiken om level 70 te bereiken voordat de expansion op 2 juli verschijnt.

Il Mheg – een weelderige, ontzagwekkende vallei

Als verrassing onthulde Yoshida ook dat de FINAL FANTASY XIV Online Starter Edition voor pc — inclusief 30 dagen abonnement – gratis beschikbaar komt voor alle Twitch Prime-leden2, van 4 februari tot 3 mei 2019.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password