Final Fantasy VII Remake: Integrade – Steam

Final Fantasy VII Remake: Integrade – Steam
Final Fantasy VII Remake: Integrade – Steam
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het heeft een hele tijd geduurd, maar PC-eigenaars kunnen eindelijk ook genieten van Final Fantasy VII Remake Integrade via Steam. Ondertussen weten we ook al uit het verleden dat een port maken niet altijd de gemakkelijkste opdracht is, en het vaak met gemixte resultaten verschijnt. Tijd voor een kleine reünie dus met een van mijn favoriete games, ditmaal niet vanuit mijn zetel maar van achter mijn bureau!

I have been here before

In deze review ga ik niet dieper ingaan op het verhaal of de gameplay en mechanics, aangezien zowel Dylan als ik deze al enkele keren uitgebreid hebben aangehaald. Je kan dus altijd mijn originele review, de preview van de Intergrade DLC of Dylan’s review van de Intergrade DLC lezen. Even een kleine side-note, ditmaal heb ik wel voor het eerst de Integrade DLC volledig uitgespeeld en was ik toch wel aangenaam verrast van hoe het verhaal uit de DLC eindigde en wat er ons mogelijks staat te wachten in de komende delen van deze trilogie.

Look at those FPS

Nu dan hetgeen jullie hier voor zijn, hoe draait het spel nu eigenlijk op PC? Mijn PC is zeker niet de nieuwste of meest krachtige, hoewel hij best nog altijd goed kan meedraaien met zijn RTX 2060 KO grafische kaart. En dat is wel te merken tijdens het spelen. In het begin leek het even alsof ik wat moeite had op de hoogste settings, maar al vrij snel kreeg ik een vrij stabiele framerate en verliep alles zeer vlot. Op zowel PlayStation 4 als PlayStation 5 zitten we met een vastgezette 30 FPS, terwijl hier op PC hij vlotjes 60 FPS en hoger draait. Hierdoor oogt alles ineens een stuk vloeiender en gewoon zoveel mooier.

Playing with the sliders

Natuurlijk heeft niet iedereen een even sterke PC, dus er zijn wel wat settings waar je mee kan gaan spelen. Echter valt er maar weinig aan te passen in de settings en zal het vooral aankomen op het aantal objecten dat in de achtergrond geladen moeten worden (waardoor je “pop-ins” en “pop-outs” manipuleert), de lichteffecten en enkele andere waarvan je enkel tussen “Low” en “High” kan kiezen. Let dus zeker op de minimale systeemeisen op Steam alvorens je overgaat tot de aankoop!

Conclusie

De PC port van Final Fantasy VII Remake Integrade mag je zeker en vast geslaagd noemen. Over de game op zich waren we hier bij Gamebrain al vanaf het begin laaiend enthousiast over, en we kunnen enkel maar blij worden van het feit dat nu meer mensen de game kunnen ervaren. Wel even opletten of je systeem zwaar genoeg is, want er zijn niet zo heel veel settings om de performantie te tweaken/downgraden om haperingen tegen te gaan. Zoals een echte developer het zou zeggen “it works on my machine”, en mijn is zeker niet de meest up-to-date PC! Oh, en als je toevallig een Steam deck hebt liggen (of in de nabije toekomst), probeer dan zeker deze game ook maar eens op je gloednieuwe handheld.

Good

  • Prachtige graphics
  • Betere performance dan op PS4/PS5
  • Compleet pakket

Bad

  • Weinig instellingen voor optimalisatie
  • Erg prijzig
9.7

Fantastisch

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password