FIFA-punten niet langer te koop in België

De afgelopen maanden hebben verschillende uitgevers wat gedaan aan hun lootboxen in games voor de Belgische markt, omdat lootboxen die je kan kopen met echt geld in hun huidige vorm tegen de Belgische gokwetgeving zijn, tenminste volgens de Belgische Kansspelcommissie. Sommige uitgevers verwijderden de mogelijkheid om lootboxen te kopen met echt geld, terwijl andere partijen hun systeem specifiek voor België (en soms ook Nederland) hebben aangepast waardoor het “gokelement” verdween.

Bij EA evenwel hebben ze de boot altijd afgehouden en werd niets aangepast. Dat leverde hen vorig jaar een klacht en mogelijke rechtszaak op. Nu heeft EA laten weten dat het na verdere gesprekken met de Belgische autoriteiten heeft besloten om alsnog actie te ondernemen, ook al blijft men het oneens met de visie van de Belgische Kansspelcommissie.

Concreet zouden na 31 januari geen FIFA-punten meer gekocht kunnen worden in de FIFA-games van EA, zowel op pc als consoles. Als dusdanig zouden Belgische spelers dus niet meer aan FIFA Ultimate Team-pakketten kunnen geraken door echt geld uit te geven. Punten die via de games zelf te verdienen zijn, kunnen wel nog verkregen en gebruikt worden, terwijl reeds gekochte FIFA-punten ook nog gebruikt kunnen worden.

Overigens is het nog maar de vraag of de Belgische Kansspelcommissie genoegen zal nemen met deze aanpassing. Strikt genomen maakt het voor de Belgische wetgeving omtrent kansspelen immers niet uit of er echt geld mee gemoeid is of niet, terwijl dat in veel andere landen wel het geval is. De Belgische wetgeving is dan ook uniek en is zo ongeveer de enige wetgeving waarvoor lootboxen en gelijkaardige systemen op zich, of er nu geld bij komt kijken of niet, als gokken worden gezien. Het weghalen van de mogelijkheid om FIFA-punten te kopen met echt geld verandert dus niets aan het feit dat random FIFA Ultimate Team-pakketten nog steeds beschikbaar zijn en nog steeds als gokken worden gezien.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password