FIA Gran Turismo Championship 2019 beslist in Monaco, Lewis Hamilton stelt nieuwe DLC Gran Turismo voor en Lamborghini onthult een futuristische concept car

Afgelopen weekend ging de tweede FIA Gran Turismo Championship door in Monaco, een spectaculair live event waar de beste Gran Turismo-spelers het tegen elkaar opnemen in bloedstollende finales. De Duitser Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) sleepte de Nations Cup in de wacht, terwijl team Toyota met Igor Fraga (winnaar Nations cup 2018) heer en meester was in de Manufacturers Series.

Hizal haalde de Nations Cup finale na een heel weekend slim en strategisch racen en kon het hoofd koel houden in de finale om het af te maken. Hij werd op het podium vergezeld door Cody Nikola Latkovski (PSN: Nik_Makozi) uit Australië en Takuma Miyazono (PSN: Kerokkuma_ej20) uit Japan die respectievelijk 2de en 3de werden.

Een opvallende gebeurtenis tijdens de FIA GT World Finals Nations Cup, was de onthulling van een futuristische concept car: de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Vanaf volgend jaar is dit racemonster te vinden in Gran Turismo Sport waarmee je virtueel het circuit op kan.

In de Manufacturers Series domineerde team Toyota met de bekende GT-piloten Tomoaki Yamanaka (JAP), Rayan Derrouiche (FR) en de grote kanshebber Igor Fraga (BRA). Het Mercedes team kwam flink opzetten, maar team Toyota wist een voorsprong bij elkaar te rijden van 12 seconden die voldoende was om de overwinning te behalen en Gran Turismo geschiedenis te schrijven.

Het zou Gran Turismo in Monaco niet zijn, als er niet nog meer fraais te bewonderen viel. Nadat de über ontwikkelaar Kazunori Yamauchi de lof zong van de 2019 Series, beklom Lewis Hamilton het podium om de winnaars in de bloemetjes te zetten. Hij kondigde samen met Kazunori ook de Lewis Hamilton Time Trail Mode DLC aan (betalend). Deze DLC is op 28 november beschikbaar in de PlayStation Store. De DLC bevat 10 challenges met de Mercedes AMG GT3 en de Sauber Mercedes C9. Je kan ook replays bekijken van Lewis’ rondes, leren uit een strategy guide video en meer.

Het enorme succes van het officieel door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) gecertificeerde esport-toernooi toont ook aan dat de combinatie van realistische rijsimulatie en lokaal talent deze e-sport in een hogere versnelling kan zetten. Kenners zien online racen op toernooien dan ook als het begin van een nieuwe toekomst voor de motorsport. Online racen wint aan populariteit onder spelers, toeschouwers en fabrikanten. Belgische Gran Turismo gamers zijn meer dan welkom om zich te meten op het hoogste niveau!

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password