Toen Fashion Dreamer binnen viel om te reviewen, bedacht ik me onmiddellijk dat mijn dochter dit wel een toffe game zou kunnen vinden. Helaas is ze nog maar net het jaar gepasseerd, en dus wat jong om dit al te spelen. Toch keek ze met grote ogen tijdens mijn sessies naar de kleurrijke game. Zelf ben ik niet iemand die met mode of de trends bezig is, maar ik kon me wel redelijk wat uren bezig houden met de verschillende opties die de game te bieden heeft. Maar heeft de game ook voldoende inhoud om de ware fashionista’s onder de gamers te pleasen?
Welcome to the world of Eve
Fashion Dreamer bevat niet echt een verhaal waar je doorheen loopt. Het concept is dat je in een online platform, genaamd Eve, probeert om dankzij mode en styling te connecteren met gelijkgestemden en zo je reputatie vergroten op het platform. Grafisch ziet de game er best goed uit. De locaties zijn niet supergedetailleerd, maar zien er wel heel kleurrijk uit en alles is zodanig opgebouwd dat je niet snel verloren kan lopen. De modellen van de personages zien er simpel uit maar hebben een charmante stijl waardoor het zeker niet storend over komt. De relaxte muziek verveelt niet snel en helpt ook om je rustig te laten genieten van de game. Enkel de snelheid van je personage had wat sneller gemogen, maar je kan gelukkig wel snel overal naartoe gaan dankzij een fast travel optie.
De personages die in Eve rondlopen staan bekend als Muses, en jij mag natuurlijk ook je eigen Muse maken. Je kan je favoriete kleur en type kledingstuk kiezen, en verder je eigen persoonlijkheid in je Muse stoppen. Daarna worden alle basis functionaliteiten je een voor een toegelicht, waarna je volledig zelf aan slag kan gaan om je eigen merk populair te maken en je te kronen tot een van de top fashionista’s van Eve!
Finding your inner Muse
Het belangrijkste aspect aan de game is uiteraard om een grote collectie aan soorten kleren te vergaren. Dit is gelukkig vrij simpel te doen, door naar een andere Muse te stappen, deze te inspecteren en de kleren die je in je collectie wil te “liken”. Als je eenmaal wat kleren in je collectie hebt, kan je ook de andere Muses gaan restylen, elk van hun heeft een bepaalde voorkeur waar je aan moet voldoen om betere punten te krijgen. Soms gaat dat simpelweg over een specifieke kleur, of een type van kledingstuk zoals een rok waar je rekening moet houden in je ontwerp. Zelfs zonder al te veel van mode af te kennen kan je gemakkelijk goede combinaties maken en zo hoge punten scoren. Hierdoor verbeter je ook de band met de Muse en stijgt je relatie in niveau waardoor je speciale beloningen kan verdienen. Er zijn echter geen echt foute keuzes, maar een minder goede outfit zal je minder likes opleveren in de social media die in het spel ingebakken zit. Door meer volgers te vergaren, klim je stilaan hogerop en kan je ook meer opties vrijspelen.
Naast het liken en zo kleren toe te voegen, kan je ook je eigen kleren ontwerpen. Dit kan op verschillende manieren, waarvan eentje met de “gacha tickets” die je verdient, waarmee je in een machine random stukken kledij krijgt. Daarnaast kan je met je in-game geld stukken kledij kopen die je kan aanpassen en herkleuren om aan je collectie toe te voegen. In het begin is de selectie vrij beperkt, maar gaandeweg als je succesvoller bent, kan je steeds meer verkrijgen, tegen een ietwat hogere prijs uiteraard. Het is vooral dankzij de uitgebreide collectie dat de game je bezig kan blijven houden en niet snel zal gaan vervelen.
Online catwalk
De online modus is volledig optioneel, maar is wel de snelste manier om progressie te maken in de game. Online kan je je outfits tonen aan andere spelers en er zo “likes” op krijgen of er geven aan andere spelers. Hierdoor verdien je ook snel in-game geld waardoor je heel vlug aan nieuwe kleren kan geraken en deze weer kan gaan tonen. Het is een manier van samenwerken en spelen zonder direct te interageren met andere spelers. Een van de grootste pluspunten aan online spelen, is dat je vooral enorm veel inspiratie kan op doen om nieuwe looks te maken, andere kleurencombinaties te ontdekken en zoveel meer.
Conclusie
Fashion Dreamer is niet onmiddellijk de titel die bij me zou opkomen als ik even wat anders zou willen spelen na enkele actieve games zoals Mario Kart of een schietspel. Toch is het een game die bepaalde gamers zeker zal kunnen bekoren, dankzij de uitgebreide keuzes die je kan maken en waar je je verbeelding de vrije loop kan laten. Het is aanstekelijk om nieuwe kleren te verkrijgen, nieuwe stijlen te ontwikkelen, outfits uit te proberen en kijken wat wel of niet samen past. Zelfs voor iemand, zoals mezelf, die weinig interesse heeft in mode en modetrends, is er hier wel wat pret te beleven. Fashion Dreamer is een interessante titel die zeker fashionista’s zal weten te bekoren, maar ook mensen die graag eens digitaal dress-up willen spelen zonder de nodige kennis van mode of de trends daarin te moeten bezitten.