Far Cry Primal

Far Cry Primal
Far Cry Primal
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Far Cry Primal is de nieuwste spin-off uit de Far Cry reeks. Net zoals in Far Cry 3: Blood Dragon – die in een futuristische wereld afspeelt, gebaseerd op actiefilms uit de jaren 80 – zul je ook in Far Cry Primal een ander tijdperk betreden: Far Cry Primal speelt zich namelijk af in het stenen tijdperk.

Far Cry Primal speelt zich af in 10.000 voor Christus. Jij bent Takkar, een jager-verzamelaar die na een mislukte jacht op mammoeten de leider wordt van de fictieve Wenja stam, die gebaseerd lijkt te zijn op de cro-magnon cultuur. Het is dan ook aan Takkar om van zijn stam de meest dominante stam te maken. Zo zul je tegen de Udam en de Izila stammen moeten strijden. Net zoals de Wenja bestaat de Izila uit de moderne mens. Dat in tegenstelling tot de Udam die een stam van Neanderthalers blijkt te zijn.

Dit doe je door net zoals in de gewone Far Cry games missies uit te voeren voor je stam. Deze zorgen ervoor dat je Wenja stam veilig is, en dat de Wenja populatie groeit. Deze quests krijg je van je medicijnman en andere hooggeplaatste stamleden. De missies gaan van het verzamelen van grondstoffen en jagen voor voedsel tot het uitmoorden van Udam en Izila nederzettingen. Deze missies worden aan elkaar geknoopt door het verhaal, dat helaas maar erg mager aanwezig is. Verwacht geen grootschalig episch verhaal, maar eerder losse opdrachten die in dienst zijn van de nederzetting die jij aan het opbouwen bent. Wel draagt het magere verhaal enorm bij tot de sfeer van de game, want Ubisoft is zover gegaan om een heuse taal te verzinnen voor deze game. Deze verzonnen taal past perfect bij het tijdperk, en klinkt alsof deze destijds wel eens echt gesproken kon worden.

De grondstoffen die je verzamelt tijdens je missies, kan je gebruiken om je nederzetting te upgraden. Hierdoor groeit deze en kan je stam nog groter worden. Dat is echter niet het enige nut van deze grondstoffen, je dient deze ook te gebruiken om wapens te maken. Aangezien je nu in de prehistorie zit, beschik je natuurlijk niet over een modern wapen-arsenaal. Gelukkig kun je wel werken met pijl en boog indien je graag long-ranged speelt. Verder beschik je ook nog over een speer en een knots. Alle wapens kan je upgraden, waarna deze meer schade doen, of waardoor je meer pijlen kan meedragen. Ook voor deze upgrades zal je grondstoffen moeten verzamelen. Zoals je merkt draait dan ook een groot deel van deze game om het verzamelen van grondstoffen en dat is dan ook het doel van de meeste missies. Dit zorgt er echter wel voor dat het af en toe wel eens eentonig kan overkomen.

Na alle bovengenoemde wapens beschik je na verloop van tijd over iets dat je gerust je sterkste wapen kan noemen. Takkar is namelijk een “beastmaster”, dit wil zeggen dat hij over de gave beschikt om bijna alle dieren te kunnen temmen. De dieren die je hebt getemd, kan je vervolgens gebruiken tijdens de gevechten. Zo kan je bijvoorbeeld een wolf of een sabeltandtijger het bevel geven om vijanden aan te vallen. Hoewel dit een enorm leuk gameplay element is, veroorzaakt dit echter wel dat de missies net iets te gemakkelijk worden. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat de game met momenten wat saai wordt, aangezien je niet al te veel moeite zal moeten doen om levend uit een confrontatie te raken.

Net zoals in de vorige Far Cry games verkrijg je ook hier weer XP voor het voltooien van missies, het doden van vijanden en door outposts te clearen. Deze XP kan je vervolgens gebruiken om je vaardigheden te verbeteren. Hierdoor voelt de game ondanks het ontbreken van moderne wapens en voertuigen (je kan echter wel op een mammoet rijden) toch aan als een echte Far Cry game. Hoewel de game grafisch geen verbetering is ten opzichte van deeltje 4, ziet alles er toch mooi en enorm sfeervol uit. Ook het geluid draagt enorm bij tot de sfeer van de game, want overal hoor je wel dieren met elkaar stoeien of op elkaar jagen.

Conclusie:

Ondanks dat Far Cry Primal zich afspeelt in de prehistorie, voelt de game toch aan als een echte Far Cry Game. Ubisoft heeft een zeer geslaagde primitieve wereld weten neer te zetten, die dankzij de sfeer erg authentiek aanvoeld. Ondanks het flinterdunne verhaal en dat de missies soms repetitief kunnen aanvoelen, is Far Cry Primal een geslaagde spin-off die een zeer leuke ervaring oplevert.

Good

  • Dieren temmen
  • Geslaagde authentieke sfeer
  • Er valt erg veel te doen

Bad

  • Flinterdun verhaal
  • Repetitieve missies
  • Soms wat te gemakkelijk
7.5

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password